на живо

Луд мач между Аталанта и Рома, Тоти отново бележи (ВИДЕО)

Един Джеко с нова заявка за пропуск на сезона

БГНЕС

Рома пропусна възможността да съкрати изоставането си зад втория Наполи на 3 точки, след като завърши 3:3 при гостуването си на Аталанта. Римляните пропиляха аванс от 0:2, а през второто полувреме им се наложи да се борят за равенството.

"Вълците" поведоха в 23-ата минута, когато Лука Дин отбеляза третия си гол за сезона след двойно подаване с Диего Пероти. Раджа Наинголан покачи на 2:0 четири минути по-късно.

Домакините се мобилизираха и още преди почивката изравниха резултата с попадения на двама бивши футболисти на Рома. Юношата на римския клуб Марко Д'Алесандро намали на 1:2 в 33-ата минута. Много скоро след това Марко Бориело откри головата си сметка за "бергамаските" с удар с глава след центриране на Алехандро Гомес.

Нападателят на Рома Един Джеко даде нова заявка за пропуск на сезона в Серия "А". Босненският национал не успя да уцели вратата на Аталанта от страхотна стрелкова позиция. До края на полувремето вратарят на "бергамаските" Марко Спортиело отрази по блестящ начин шут от воле на Джеко.

Домакините осъществиха пълен обрат в началото на второто полувреме. Комбинация между Гомес и Бориело завърши с второто попадение на италианеца в двубоя. "Вълците" рядко стигаха до чисти голови възможности, а Аталанта като по чудо не увеличи преднината си при някоя от контраатаките си.

В 78-ата минута треньорът на гостите Лучано Спалети пусна в игра Франческо Тоти. Седем минути по-късно ветеранът прекъсна головата си суша, която го беше налегнала от половин година насам, изравнявайки за 3:3. Това бе гол номер 245 за легендата на римския клуб в италианския елит.

Малко преди края на редовното време главният съдия Масимилиано Ирати изгони наставника на Рома заради гневната му реакция след спорна ситуация за дузпа в наказателното поле на Аталанта.

Краен резултат: Аталанта - Рома 3:3.

"Вълците" остават трети в класирането на пет точки зад втория Наполи.