на живо

Манчестър Юнайтед без Швайнщайгер срещу Барселона

Гледайте пряко дербито между двата състава от 23:00 ч по RING.BG

Getty Images

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкри на пресконференцията преди срещата срещу Барселона, че вратаря Давид де Хеа ще остане на стадион „Олд Трафорд” и през новия сезон. Холандецът смята да заложи на испанския национал сред стартовите единайсет срещу каталунците.

„Мисля, че Давид ще бъде напълно готов за началото на сезона срещу Тотнъм. Той ще играе в предстоящата контрола срещу Барселона. Ние винаги сме се стремяли да играем бързо. Трябва да се възползваме от празните пространства“, сподели ван Гаал.

Наставникът няма да може да разчита на новото попълнение на червените дяволи Бастиан Швайнщайгер, който е с лека травма.

В лагера на Барселона пък единственият футболист с проблеми към момента е Жереми Матийо, който получи контузия в прасеца на левия крак по време на мача срещу ЛА Галакси. Капитанът на турския национален отбор Арда Туран пък отново тренира на пълни обороти, след като през последните дни имаше болки в десния крак, които му попречиха да се подготвя с основната група от футболисти. Туран, както Алеиш Видал нямат право да играят за Барселона дори в официалните контроли на отбора, но въпреки това до 1 януари ще поддържат ниво с каталунците.