на живо

Хиршер в Банско: Важно е как ще карам в неделя (ВИДЕО)

Алекси Пинтюро спечели алпийската комбинация

Ладислав Цветков

След четиригодишна пауза Световната купа по ски алпийски дисциплини се завърна в Банско. Днес в родния курорт се проведе алпийската комбинация, която бе спечелена от французина Алекси Пинтюро. Дебют в старт от Световната купа записа Йоан Тодоров, който завърши на 36-о място.

Шампионът Пинтюро бе доволен от осмата си победа в комбинацията. Първото място в Банско му гарантира малката световна купа в дисциплината.

"Няма как да спечелиш, докато си на старта. Печелиш, едва когато финишираш. Тогава знаеш дали си направил добро спускане или не. На старта всеки е наясно, че това е спорт и може да се случи всичко.", каза французинът след края на състезанието.

Марсел Хиршер, който остана втори, разкри, че не е готов на 100%: "Лично за мен е по-важно как ще се представя в неделя", каза австриецът.

На трето място, на едва една стотна от Хиршер, остана словенецът Стефан Хадалин.

"Разбира се, можех да бъда и с една стотна по-бърз. Като цяло обаче съм много щастлив - това е първият ми подиум и е чудесно, че го постигнах в Банско", заяви сребърният медалист в комбинацията от световното първенство в Оре.

Утре ще се проведе супергигантския слалом с участието на Йоан Тодоров, а гигантският слалом, където ще видим Алберт Попов и Камен Златков е в неделя.