на живо

Официално: Върнаха "Милан" в евротурнирите

Клубът е спечелил обжалването пред Спортния Арбитражен Съд (ТАС)

"Милан" бе върнат в евротурнирите. "Росонерите" са спечелили обжалването пред Спортния Арбитражен Съд (ТАС) срещу решението да бъдат извадени за две години. Новината, която италианските медии първи разпространиха, бе потвърдена официално.

Преди дни стана ясно, че на 11 август именно грандът от Милано ще гостува на "Левски" в чест на 75-годишнината от рождението на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди.

В края на юни "Милан" бе санкциониран от УЕФА за нарушаване на критерия за равновесие във финансовия феърплей по времето на Силвио Берлускони. Както и за това, че вече бившият собственик на "червено-черните" Йонхон Ли не успя да даде финансови гаранции на клуба и да обясни откъде идват капиталите му и как смята да покрие натрупаните задължения.

На 10 юли Ли загуби контрола над "Милан", след като не намери 32 милиона евро за връщане на заема към "Елиът Мениджмънт", а клубът премина в ръцете на американския Хедж фонд. "Елиът" гарантира, че в следващите три години ще се ангажира с развитието на миланския гранд.

Именно на това разчитаха "росонерите" при обжалването пред ТАС. "Милан" използва и това, че "Пари Сен Жермен", "Манчестър Сити" и "Интер" са нарушили финансовия феърплей, но са се разминали с доста по-леки наказания.

 

Тагове:

@