на живо

Милан излъга Емполи и взе първа победа през сезона (ВИДЕО)

Бака и Адриано бележат за успеха на "росонерите"

Милан постигна първа победа за сезона в Серия А, след като се наложи с 2:1 при домакинството си на Емполи в мач от втория кръг. Двубоят започна равностойно с много битка навсякъде по терена. В 16-та минута Луиз Адриано овладя изчистена от свой съотборник топка, видя Карлос Бака и мигновено му подаде отличен пас. Колумбиецът надбяга защитата на гостите и реализира за 1:0.

Не бяха минали и 4 минути, когато Емполи изравни. Ветеранът Масимо Макароне с пета изведе Рикардо Сапонара сам срещу Диего Лопес и той не сгреши за 1:1.

До края на полувремето гостите бяха тези, които атакуваха и създаваха чисти голови положения, но пропуски направиха Сапонара и Пучарели на два пъти.

Веднага след почивката отново шанс се откри пред Емполи, но Кроче пропусна. В 69-та минута след центриране от корнер, Луиз Адрина влезе на скорост в наказателно поле, изпревари вратаря на гостите при високата топка и отново даде преднина на "росонерите." До края на мача силите на футболистите и на двата отбора привършиха и нови опасности нямаше пред нито едната врата.

Така Милан много имъчено стигна до първа победа с 2:1 над Емполи преди паузата за националните отбори. След нея е миланското дерби.