на живо

"Милан" сътвори чудо - победи "Болоня" с 9 души (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до успеха с 1:0 в 89-тата минута

"Милан" сътвори истинскo чудо, побеждавайки като гост "Болоня" с 1:0 с 9 души. "Росонерите" играха с двама по-малко от 60-тата минута до края. В един момент тимът на Монтела беше пред угрозата да остане с 8 души, но Андреа Поли стисна зъби и доигра срещата.

Първото полувреме не беше от най-атрактивните. Единствената реална голова опасност се откри пред "Милан". Жерар Делофеу стреля от малък ъгъл, но вратарят Да Коста отрази неговия шут.

Атаките на домакините бяха спорадични и Джанлуиджи Донарума нямаше нужда да се намесва.

По-големите тревоги на Винченцо Монтела бяха свързани с дисциплината на Габриел Палета. Аржентинецът за трети път през сезона беше изгонен.

Още по-голямата беда за наставника е, че Алесио Романьоли се контузи и така отбраната на "Милан" беше тотално разбита. Кристиан Сапата и Густаво Гомес обаче не позволиха на съперниците си да застрашат сериозно Донарума.

В 59-тата минута Юрай Куцка си изкара втори жълт картон и "Милан" остана с 9 души на игрището.

От тук до края целта пред "росонерите" беше ясна - запазване на резултата. Още повече, че атаката и в този мач куцаше доста. Въпросът беше дали ще издържи отбраната. Домакините се втурнаха в атака, но повече надделяваха хаотичните им действия в наказателното поле, отколкото нещо рационално. 

В края се доказа, че във футбола чудесата продължават да съществуват. В 89-тата минута Жерар Делофеу направи отличен пробив и подаде на празна врата на Марио Пашалич, който отбеляза второто си попадение за сезона.

Трите точки за "Милан" доближиха "росонерите" на 2 от "Интер", който заема петата позиция в Серия "А". В следващия кръг тимът на Монтела гостува на "Лацио".