на живо

"Милан" вкара 4 гола на СПАЛ в генералната репетиция за "Лудогорец" (ВИДЕО)

Кутроне се разписа 2 пъти за най-изразителната победа през сезона за "червено-черните"

Getty Images

"Милан" разби с 4-0 СПАЛ в мач от 24-ия кръг на Серия А и ще пристигне в отлично настроение в Разград за 1/16- финалната среща от Лига Европа срещу българския шампион в четвъртък. Патрик Кутроне вкара 2 гола за отбора на Дженаро Гатузо, а "Милан" вече е в серия от 8 поредни мача без загуба, 6 от които за първенство.

Кутроне даде аванс на гостите още във втората минута на мача, добивайки топката във вратата отблизо след спасяване на вратаря Мерет. До края на първото полувреме нови положения пред вратата на СПАЛ отсъстваха, но домакините бяха близо до изравнителен гол, когато Федерико Вивиани от свободен удар прати топката в дясната греда на вратата на Донарума.

През втората част "Милан" тотално овладя инициативата и Патрик Кутроне отбеляза за втори път в 65-та минута след центриране на Сусо. Това бе 5-ти гол в Серия А за 20-годишния нападател и общо 12-ти във всички турнири през сезона за него.

В 73-та минута Лукас Биглия с далечен удар направи 0-3, вкарвайки първия си гол с екипа на "Милан", а в самия край се разписа и влезлият като резерва Фабио Борини.

С тази победа отборът на Дженаро Гатузо изравни по точки 6-ия в класирането "Сампдория", а СПАЛ остава в зоната на изпадащите. Следващият мач на "Милан" е в четвъртък срещу "Лудогорец" в Разград, а в 25-ия кръг в Серия А "червено-черните" посрещат именно "Сампдория".