на живо

Минимална победа за "Валенсия" над "Алавес" в първия 1/4-финал за Купата (ВИДЕО)

Зрелищни и любопитни голове при 2-1 за "прилепите" на Местая

Минимална победа за "Валенсия" над "Алавес" в първия 1/4-финал за Купата (ВИДЕО)

"Валенсия" се измъчи, но все пак победи "Алавес" в първи 1/4-финален мач от турнира за Купата на Краля. На Местая отборът домакин спечели с 2-1, макар и в средата на второто полувреме да изоставаше в резултата.

Срещата между третия и 17-ия в Примера дивисион изненадващо започна с 3 фрапантни положения за гостите от Страната на Баските, но те бяха пропуснати. Постепенно "Валенсия" пое инициативата и натисна съперника, но не стигаше до чисти шансове за гол.

Натискът на "прилепите" продължи и след почивката, но при една от редките контри на "Алавес" Рубен Собрино вкара страхотен гол с прав шут от повече от 25 метра дистанция. С не малка доза късмет "Валенсия" изравни само 7 минути по-късно.

Гонсало Гедеш центрира отдясно, а неразчетено излезлият напред вратар Антонио Сивера единствено отклони, хваналата го в крачка топка във вратата си. Натискът на отбора на Марселино се увеличи и Адриан Диегес от "Алавес" бе изгонен, а малко по-късно се стигна и го победния гол.

В 83-та минута много находчив пас на Санти Мина намери Родриго Морено, който с изненадващ удар в близкия ъгъл остави безпомощен вратаря. До края "Валенсия" натисна и за трети гол, но опълчението на "Алавес" даде резултат и това вещае прелюбопитен реванш във Витория.