на живо

Момче, което гони топките, можеше да стане герой в мач за Купата на Краля

Отборът му отпадна заради по-малко отбелязани голове на чужд терен

Instagram/Twitter

"Бетис" се класира за четвъртфиналите за Купата на Краля за първи път от 6 години насам, след като елиминира "Реал Сосиедад". Отборът от Севиля завърши 2:2 при гостуването си в Сан Себастиан и продължава напред благодарение на повечето отбелязани попадения на чужд терен, тъй като в първия мач на "Бенито Виямарин" голове не паднаха.

Двата тима си размениха по един гол в края на първото полувреме. Серхио Каналес откри резултата за "Бетис" в 37-ата минута, но не отпразнува попадението си в знак на уважение към феновете на "Аноета", където игра в продължение на 4 години и половина. Почти веднага след това Игор Субелдия отбеляза ефектен гол за 1:1, вкарвайки за първи път от декември 2017-а година.

За кратък период от време, между 62-ата и 70-ата минута, футболистите на "Реал Сосиедад" се чувстваха четвъртфиналисти. Домакините направиха пълен обрат в средата на втората част с попадение на Микел Мерино, което до голяма степен стана факт и благодарение на бързата реакция на едно от момчетата, които гонят топките. След лошо изчистване на излезлия извън наказателното си поле вратар на "Бетис" Жоел Роблес, момчето мигновено подаде топката на нападателя на "Реал Сосиедад" Уилиян Жозе за изпълнение на тъч. Бразилецът бързо я хвърли към Аднан Янузай и той асистира на Мерино за 2:1 в полза на баския тим.

Осем минути по-късно Лорен Морон реализира скъпоценния изравнителен гол за "Бетис". Усилията на домакините да стигнат до победата до края на срещата не се увенчаха с успех. В последните минути отборът на Кике Сетиен игра с 10 души заради изгонването на Джовани Ло Селсо. Аржентинецът получи втори жълт картон в момент, когато щеше да бъде сменен от свой съотборник, но съдията Едуардо Прието Иглесиас прецени, че бави времето и го изгони.

"Бетис" ще узнае в петък вечерта съперника си в следващата фаза. За нея се класираха още "Валенсия", "Реал" Мадрид, "Барселона", "Еспаньол", "Хетафе", "Севиля" и "Жирона".