на живо

Монтела започна с победа начело на "Милан"

"Милан" - "Торино" 3:2, Донарума и Бака обраха овациите

Винченцо Монтела може да се усмихне след първия си мач като треньор на "Милан". Тази усмивка обаче можеше да бъде заличена ако Андреа Белоти беше вкарал дузпа в добавеното време. Джанлуиджи Донарума блесна със спасяване на 11-метровия наказателен удар.

Всички похвали преди това спечели Карлос Бака. Колумбиецът отбеляза 3 гола и направи един от най-силните си мачове. Бака вкара едно попадение през първото полувреме, а останалите две през втората част. Мбайе Нианг и Сусо допълваха триото в атака.

Голямата промяна в тактически план за "Милан" беше преместването на Джакомо Бонавентура в центъра на терена.

На треньорската скамейка на „Джузепе Меаца” се завърна Синиша Михайлович, но този път той седна на пейката на гостите. Михайлович замени на треньорския пост на "Торино" Джампиеро Вентура. Головете за торинци вкараха Андреа Белоти и резервата Даниеле Базели.

Най-спорният и същевременно драматичен момент в мача дойде в добавеното време. Защитникът на Милан Габриел Палета и Белоти се държаха за фланелките като съдията Антонио Дамато прецени, че действията на защитника заслужават дузпа и жълт картон. Това означаваше червен картон за Палета. Защитникът показа на рефера скъсаната си от дърпане фланелка, но Дамато не промени решението си.

Така се даде възможност на Торино да вземе точка от Милан на „Меца” за пръв път от 2007г.  17-годишният Донарума се хвърли в правилния ъгъл и накара тифозите на Милан да изригнат.