на живо

На това се казва истинско футболно зрелище (ВИДЕО)

Дженоа и Сампдория сътвориха невиждан спектакъл

Getty Images/Guliver Photos

Сампдория триумфира с 3:2 срещу Дженоа в дербито на Генуа и се изкачи в горната половина на класирането на Серия "А". Отборът на Винченцо Монтела изживя инфарктни последни минути, след като допусна намаляване на резултата от 0:3.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Символичните гости поведоха с гол на Роберто Сориано, който се възползва от асистенция на Антонио Касано в 19-ата минута. В края на полувремето Едер покачи на 2:0, като отново решителното подаване бе на Касано. За италианския национал това бе 11-и гол през сезона. Останаха обаче съмнения, че преди попадението главният съдия Паоло Валери е подминал нарушение на Карлос Карбонеро срещу Кристиан Ансалди от "грифоните".

Почти веднага след подновяването на играта за второто полувреме Сориано направи преднината на Сампдория класическа, а Касано по техничен начин направи хеттрик от асистенции.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженоа върна един гол в 69-ата минута, когато Леонардо Паволети се разписа с глава след ъглов удар. Малко след това непростим пропуск направи съотборникът му Дарко Лазович. Паволети върна интригата в 81-ата минута с второто си попадение в мача. Малко преди края "грифоните" пропуснаха великолепна възможност да изравнят резултата, а Едгар Барето от Сампдория нацели гредата. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Винченцо Монтела спази традицията да не губи от наставника на Дженоа Джан Пиеро Гасперини, а тимът му записа втора победа под негово ръководство. Сампдория вече е на 10-то място във временното класиране, а Дженоа остава на 17-ата позиция в опасна близост до сенчестата зона.