на живо

"Наполи" се справи с "Интер" и диша във врата на "Рома" (ВИДЕО)

Неаполитанците са само на точка от второто място в Серия "А"

Getty Images

"Наполи" спечели с 1:0 гостуването си "Интер" от 34-я кръг на Серия "А" и по този начин се доближи само на една точка от второто място в класирането, на което в момента се намира "Рома". 

"Нерадзурите" пък остават на седмата позиция, на три точки зад големия съперник "Милан".

Първото по-сериозно положение в срещата се откри пред Дрийс Мертенс в 21-ата минута. Крилото на "Наполи" влезе на скорост в наказателното поле на "нерадзурите", но Самир Ханданович излезе предвидливо и го спря.

В 35-ата минута белгиецът пропусна да даде преднина на гостите, след като ударът му намери лявата греда на вратата на "Интер".

"Наполи" бе отборът, който господстваше на терена през първото полувреме и логично в 43-ата минута излезе напред в резултата. Грешка в защитата на домакините позволи на Хосе Кайехон да отбележи отблизо за 1:0.

Снимка: Getty Images

Натискът на неаполитанците продължи и след подновяването на играта. В 53-ата минута Лоренцо Инсинье отправи мощен удар от границата на наказателното поле, който мина на сантиметри от дясната греда на Ханданович.

В 69-ата минута Инсинье пробва да вкара от воле, но стражът на "Интер" се отличи с ефектно спасяване.

Неаполитанците вече осем мача не познават вкуса на поражението в Серия "А". На другия полюс са "нерадзурите", които не успяват в шести пореден шампионатен мач да стигнат до трите точки.