на живо

"Наполи" разби "Сампдория", но се оказа напразно (ВИДЕО)

"Наполи" разби "Сампдория", но се оказа напразно (ВИДЕО)

"Наполи" завърши с победа шампионата в Серия А, но така и не успя да завоюва второто място в крайното класиране. Отборът на Маурицио Сари спечели с 4-2 гостуването си на "Сампдория", но остана на точка зад "Рома" и ще играе плейоф за влизане в групите на Шампионска лига.

Срещата на "Луиджи Ферарис" започна безпроблемно за "Наполи", който поведе с 2-0 с голове на Дрийс Мертенс и великолепно изпълнение на Лоренцо Инсинье. По същото време "Рома" играеше при равен резултат с "Дженоа" и неаполитанците докосваха втората позиция.

Второто полувреме започна с нов гол за "Наполи". Разписа се Марек Хамшик пред безучастните погледи на защитата на "Самп". Минута по-късно, в 50-та, Фабио Куалярела направи 1-3, но скоро "Наполи" си върна трите гола аванс след като и Хосе Кайехон вкара със зрелищно воле. Последваха по-тихи минути и пред двете врати като сякаш вниманието бе насочено към Стадио "Олимпико" където "Рома" първо поведе на "Дженоа", но след това допусна изравнителен гол и резултатът 2-2 се задържа до 90-та минута.

"Наполи" се чувстваше участник в груповата фаза на Шампионската лига, въпреки че Рикардо Алварес вкара за 2-4 в 90-та минута в Генуа. Секунди по-късно обаче дойде неприятната вест за феновете на тима от Неапол. Диего Пероти вкара победен гол за "вълците" в Рим и остави "Наполи" на третото място в крайното класиране.