на живо

"Наполи" се справи с "черната си котка" (ВИДЕО)

Претендентът за титлата победи "Аталанта" с 1:0

"Наполи" стигна до победа с 1:0 срещу един от най-неудобните си съперници в Серия "А" - "Аталанта". При това го стори в Бергамо, където печели едва за четвърти път от 1995 г. насам. Единственото попадение отбеляза Дрийс Мертенс в 65-тата минута.

Само преди 2 седмици "Аталанта" изхвърли от турнира за Купата на Италия своя опонент след 2:1 на "Сан Паоло". Успехът е първи за "Наполи" срещу бергамаските от декември 2015 г.

Маурицио Сари заложи на най-доброто, с което разполага за титуляри с изключение на болния Марек Хамшик. Словакът, избран за номер 1 в страната си за 2017 г., лекува грип и беше на скамейката. Въпреки триото Мертенс-Инсиние-Кайехон, "Наполи" много трудно стигаше до вратата на "Аталанта" и нито един път през първото полувреме не затрудни Етрит Бериша. Домакините разчитаха от един от многото си ъглови удари през първата част да стигнат до попадение, но това не се случи.

Второто полувреме беше по-интересно и започна с натиск на гостите. Макар че в голяма част от двубоя Дрийс Мертенс беше изолиран, той се разписа в 65-та минута. Белгиецът надбяга Матиа Калдара и не позволи на Бериша да играе с топката. Попадението на Мертенс е 11-то за него в Серия "А" от началото на сезона, но той остава далеч от 28-те от сезон 2016/2017.

Домакините съумяха само веднъж да затруднят Хосе Рейна през второто полувреме. Това се случи след шут на Браян Кристанте. До натиск на домакините така и не се стигна и "Наполи" удържа още една суха мрежа. Тимът на Сари със сигурност остава лидер и след изиграването на всички мачове от 21-вия кръг. "Наполи" има 54 точки и остава с най-добрата защита в първенство - 13 допуснати попадения в 21 двубоя.