на живо

Наполи ще гони нов успех. Този път може да срещне сериозна съпротива! (ВИДЕО)

Гледайте Наполи – Сасуоло тази вечер от 21:45 часа пряко по RING

Лидерът в италианската Серия „А” – Наполи домакинства на Сасуоло в късния съботен мач от 20-ия кръг на шампионата. Двубоят е с начален час 21:45 и ще бъде излъчен по телевизия RING.

Възпитаниците на Маурицио Сари се намират в страхотна форма. След победата над Фрозиноне с категоричното 5:1 миналия уикенд, Наполи събра 41 точки от 19 мача и завърши полусезона на върха.

Любопитен е фактът, че откакто Калчото е в настоящия си формат, с 20 отбора, зимният шампион винаги триумфира със Скудетото в края на сезона.

Сега обаче неаполитанците посрещат на своя „Сан Паоло” коварен съперник.

Сасуоло също се наслаждава на отличен сезон. Тимът на Еузебио Ди Франческо всъщност помогна на неаполитанците да излязат начело в класирането, побеждавайки Интер с 1:0. Това бе осмият успех за „неровердите” през този сезон. Те са на шесто място във временното класиране и определено няма от какво да се страхуват, въпреки че в Неапол се играе трудно.

Сасуоло ще навлезе в двубоя със самочувстие не само заради добрата форма, в която се намира, но и заради резултата от първия мач между двата отбора през настоящата кампания. На откриването възпитаниците на Ди Франческо надвиха Наполи с 2:1 у дома. Тогава Марек Хамшик се разписа за неаполитанците, но Сасуоло обърна с попадения на Антонио Флоро Флорес и Никола Сансоне.

„Неровердите” са стабилни не само на своя „Мапей”. Доказателство за това е фактът, че нямат поражение от 13-ия кръг насам, когато изненадващо паднаха от Дженоа с 1:2.

Наставникът на Наполи Маурицио Сари няма проблеми с контузени футболисти преди тазвечершния мач.

Снимка: Getty Images

Очаква се Фаузи Гулам да започне като титуляр на мястото на Иван Стринич. Лоренцо Инсиние пък най-вероятно ще е в стартовата единайсеторка вместо Дрийс Мертенс.

На другият полюс е старши треньорът на Сасуоло - Еузебио Ди Франческо, който задължително ще трябва да прави промени в състава си. Паоло Канаваро и Доменико Берарди са наказани заради натрупани жълти картони. Те сигурно ще бъдат заменени съответно от Лоренцо Ариаудо и Антонио Флоро Флорес.

Вероятни стартови състави:

Наполи (4-3-3): Рейна – Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам – Алан, Жоржиньо, Хамшик – Калехон, Игуаин, Инсиние

Сасуоло (4-3-3): Консили – Врсалко, Ариаудо, Ачерби, Пелузо – Мисироли, Манянели, Дънкан – Флоро Флорес, Дефрел, Сансоне