на живо

"Наполи" загуби 2 точки в битката за второто място в Серия "А" (ВИДЕО)

Неаполитанците прекъснаха серията си от 6 поредни победи при гостувания

БГНЕС

"Сасуоло" препъна "Наполи" в битката на неаполитанците за второто място в крайното класиране в Серия "А". Двата отбора изиграха зрелищен двубой на "Мапей Стейдиъм", който завърши 2:2. 

През първото полувреме попадения нямаше, като най-добрата голова възможност се откри пред Хосе Мария Кайехон, който в 31-ата минута от малък ъгъл не успя да уцели опразнената врата на домакините.

Двата отбора вдигнаха обротите веднага след почвиката и неаполитанците поведоха след образцова акция. Капитанът на гостуващия отбор Марек Хамшик пусна великолепен пас към Кайехон, който асистира на Дрис Мертенс за 22-ия му шампионатен гол през този сезон.

В 59-ата минута Хамшик допусна грешка, подарявайки топката на Доменико Берарди, който изравни резултата. Тимът на Еузебио Ди Франческо направи пълен обрат в 80-ата минута, когато резервата Лука Мацители реализира първия си гол за "Сасуоло".

Треньорът на "Наполи" Маурицио Сари реагира светкавично с пускането в игра на Аркадиуш Милик. Три минути по-късно нападателят изравни, като останаха съмнения дали не е бил в положение на засада. Повторенията показаха обаче, че голът е редовен. 

В добавеното време футболистите на гостуващия отбор поискаха дузпа за игра с ръка на Паоло Канаваро в наказателното поле. Главният съдия Антонио Дамато обаче не се подведе, след като добре бе видял, че топката се отби в главата на капитана на "Сасуоло".

"Черно-зелените" прекъснаха серията на "Наполи" от 6 поредни победи при гостувания и попречиха на съперника си да изпревари втория "Рома". "Вълците", които имат с точка повече от тима на Маурицио Сари, гостуват в понеделник на "Пескара" в мач, който може да гледате пряко по RING.