на живо

Не пропускайте дербито на кръга в Серия "А" (ВИДЕО)

Ювентус - Лацио, 21:30 часа, bTV Action

Тази вечер Ювентус има възможност да възстанови аванса си от 9 точки пред Наполи. За тази цел "бианконерите" трябва да победят гостуващия Лацио в мач, който може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 часа.

Ювентус е в страхотна форма - има 7 поредни победи и се намира в серия от 23 мача без поражение в първенството. През уикенда тимът на Масимилиано Алегри разгроми Палермо с 4:0 и продължава похода си към пето поредно Скудето.

Съперник на "бианконерите" тази вечер Лацио се съживи след като уволни Стефано Пиоли, записвайки два успеха под ръководството на новоназначения Симоне Индзаги. „Орлите" нямат загуба в последните си 9 гостувания и въпреки непостоянството си при Пиоли не са губили шампионатен мач далеч от стадио "Олимпико" от началото на декември.

В първия двубой между двата тима през този сезон отборът на Масимилиано Алегри спечели с 2:0.

Римляните всъщност нямат успех срещу Юве в Серия "А" от декември 2003 г. насам, когато стигнаха до трите точки с попадения на Стефано Фиоре и Бернардо Коради.

„Бианконерите" са в серия от 22 мача без загуба от Лацио в Калчото и имат огромно предимство във въпросното съперничество. Двата тима са изиграли общо 143 мача в Серия „А", като Юве е спечелил 75 от тях, а Лацио само 32, 8 от които в Торино.

Тази вечер Ювентус ще бъде без Клаудио Маркизио. В началото на седмицата стана ясно, че италианският национал е претърпял операция на коляното и ще бъде извън терените половин година. Алегри не може да използва още контузените Джорджо Киелини, Роберто Перейра и Нето, а наказан е Алваро Мората.

В лагера на Лацио също не липсват проблеми. Наставникът Индзаги не може да разчита още на Стефан Де Фрай, Щефан Раду, Етрит Бериша, Едсон Браафхайд, Абдулай Конко, Рикардо Кришна и Стефано Маури. Милан Бишевац пък ще премине късен фитнес тест, но най-вероятно ще започне като титуляр, партнирайки си със Сантиаго Джентилети в центъра на „небесносинята" отбрана.

Гледайте Ювентус - Лацио от 21:30 часа пряко по bTV Action!