на живо

Непробиваема Швеция препъна Испания

Много силен мач за отбраната на "Тре кронур"

Reuters

Швеция препъна Испания на старта на Евро 2020. Срещата на "Ла Картуха" в Севиля завърши 0:0 въпреки големия брой възможности, които се откриха пред футболистите на "Ла Роха".

Още през първото полувреме Алваро Мората пропусна стопроцентова ситуация, а през втората част вратарят на "Тре кронур" Робин Олсен показа изключителни рефлекси и спря мераците на испанците за победен гол. 

След изиграването на първите мачове в групата лидер изненадващо е Словакия след успех с 2:1 над Полша. Следват Испания и Швеция, а "Дружина полска" е на четвърта позиция.

Снимка: Reuters

Домакините поеха контрола от първата минута, но шведите не изглеждаха притеснени да приемат играта в собствената си половина.

Най-добрата възможност за Испания се откри в 38-ата минута, когато Мората бе изведен сам срещу Робин Олсен, но стреля покрай вратата.

В ответната атака Александър Исак бе изпуснат в наказателното поле на домакините при бърза контраатака, стреля мощно от малък ъгъл, но от голлинията Маркос Йоренте успя да изчисти и топката се отби в страничната греда.

Снимка: Reuters

След почивката Мората и Олмо продължиха с пропуските, а в 61-та минута Швеция отново бе на сантиметри от гола. Исак развинти защитниците на Испания и центрира по земя прострелно към далечната греда, но там Маркус Берг не успя да засече топката в мрежата.

В 90-та минута Пабло Сарабия центрира, Жерар Морено засече добре топката с глава към вратата на шведите, но Олсен реагира светкавично и спаси.