на живо

Неубедителен Ювентус се включи в кръга на изненадите (ВИДЕО)

"Бяло-черните" завършиха 2:2 като гост на Чезена

Getty Images/Guliver Photos

Часове, след като Рома не успя да победи последния в класирането Парма (0:0), Ювентус също допусна грешка в битката за титлата от италианското футболно първенство Серия А. Грандът от Торино изигра слаб мач при гостуването на Чезена от 23-я кръг, завършило 2:2. "Бяло-черните" имаха възможност да спечелят трите точки в края на срещата, но 10 минути преди последния съдийски сигнал Артуро Видал пропусна дузпа.

В първите 20 минути на двубоя на стадио "Дино Мануци" домакините се защитаваха отлично и организираха добри контраатаки. На два пъти Джанлуиджи Буфон се намеси решително при удари на Дефрел и Зе Едуардо, но в 17' не успя да спре изстрела на босненския нападател Милан Джурич, който даде аванс на "морските кончета". Това бе едва третият случай от началото на сезона, в който Ювентус първи допусна гол в своите мачове.

"Бяло-черните" продължиха да показват колебания в играта си, но въпреки това успяха да обърнат резултата без да полагат много усилия. В 27' перфектно центриране на Погба бе засечено от Алваро Мората, който отбеляза шестия си гол за сезона. Шест по-късно Клаудио Маркизио даде преднина на гостите, възползвайки се от грешка на централните защитници на Чезена. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В началото на втората част Юве продължи да действа неуверено, а домакините трупаха увереност с всяка изминала минута. В 70' Рендзети центрира към Джурич, който свърши страхотна работа и свали топката в краката на Франко Бриенца. Атакуващият халф нанесе чудесен удар, който попадна в десния долен ъгъл на вратата, пазена от Буфон, и резултатът бе изравнен - 2:2.

Малко след това отново Джурич имаше отличен шанс да отбележи, но стреля слабо и в обсега на Буфон. Футболистите на Ювентус не успяха да установят траен натиск, но все пак получиха златна възможност в 80', когато главният съдия Кармине Русо отсъди дузпа за гостите поради нарушение на Лукини в наказателното поле. Последвалият удар на Артуро Видал обаче дори не попадна в очертанията на вратата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Бяло-черните" продължават да са лидери в класирането със 7 точки пред Рома. Чезена заема предпоследната 19-та позиция с 16 точки - седем по-малко от спасителното 17-то място.

Така в 23-я кръг нито един от първите три отбора в класирането не успя да спечели своя мач, след като в съботната вечер и Наполи допусна поражение като гост на Палермо (1:3). Ето и всички резултати от кръга:

Сасуоло 1:3 Фиорентина

Палермо 3:1 Наполи

Милан 1:1 Емполи

Торино 1:1 Каляри

Дженоа 5:2 Верона

Аталанта 1:4 Интер

Удинезе 0:1 Лацио

Рома 0:0 Парма

Киево 2:1 Сампдория

Чезена 2:2 Ювентус