на живо

Невяна Владинова: Световната купа в София ще ни подготви за олимпийските игри (ВИДЕО)

Силният турнир от 26 до 28 март ще бъде излъчен на живо по RING

Световната купа в София ще бъде добра подготовка за предстоящите олимпийски игри в Токио. Това заяви вицепрезидентът на българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова в предаването "Тази сутрин".

Владинова сложи край на славната си състезателна кариера през ноември 2020-а, за да поеме ръководния пост: "Трудно е да свикна толкова бързо. По-различно е, но се опитвам да помагам."

Световната купа в София ще се проведе от 26 до 28 март в "Арена Армеец", като ще бъде излъчена на живо по RING. Финалите на отделните уреди в неделя (28 март) може да гледате и по bTV.

"Такова състезание в България не е имало от 2019 г. Ще се опитат да дойдат най-добрите. Ще бъде много силно състезание."

Снимка: Facebook

Боряна Калейн, Катрин Тасева и ансамбълът на Весела Димитрова влизат в битка с елита на световния спорт. 69 индивидуални състезателки и 13 ансамбъла от 37 държави пристигат у нас, а нашите момичета ще защитават призванието "златни".

Относно подготовката и състоянието на родните звезди, Владинова смята, че както Боряна Калейн и Катрин Тасева, така и ансамбълът са в добра форма и са готови да атакуват отличията в София. За целта те са подготвили и много трудни съчетания, които "с всяка седмица стават все по-сложни".

"Това е първото състезание в олимпийската година. Всички ще искат да отиграят съчетанията си. Ще се раздават и олимпийски квоти".

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Припомняме, че България вече си гарантира максимално присъствие в Токио с ансамбъла и две квоти в индивидуалното.

Заради пандемията от COVID-19 Световната купа в София ще бъде без зрители в залата: "Със сигурност е много по-тежко, но спортът ни учи да сме хладнокръвни и да приемаме всичко", каза още Владинова.

В дните до началото на Световната купа, очаквайте любопитни материали, коментарни студиа и интересни събеседници на всички bTV платформи.