на живо

"Нямаме топки, но знаем как да играем с тях"

Николета Маданска разказва за най-интересните събития в света на спорта

"Нямаме топки, но знаем как да играем с тях"

Женският национален отбор на Германия разби всички предразсъдъци и стереотипи с клип, който рекламира участието на тима на предстоящото световно първенство във Франция от 7 юни до 7 юли. Видеото загатва за проблемите, с които се борят жените - професионални спортистки. С предразсъдъците, че трябва да са домакини, които отглеждат децата си.

Клипът бързо се превърна в истински хит в социалните мрежи най-вече заради репликата: "Нямаме топки, но знаем как да играем с тях".

Снимка: Getty Images

Оригинално направен, с хумор, но и със сериозно послание, той разкрива проблемите, но и радостта от футбола. А кой по-добър проводник на тази идея от германския отбор, който има във витрината си 2 световни и цели 8 европейски титли?!

В България футболните страсти също не липсват!

"Локомотив" Пловдив спечели да първи път Купата на България, след като победи с 1:0 градския си съперник "Ботев" в София. Празненствата за "смърфовете" започнаха още след последния съдийски сигнал и продължиха дни наред в Града под тепетата.

Националният отбор по футбол пък има нов селекционер. След като месеци наред се говореше, че Петър Хубчев ще напусне и на поста ще застане Красимир Балъков, тази промяна вече е факт. Той ще дебютира на 7 юни срещу Чехия в среща от квалификациите за европейското първенство през 2020 г.

Българският боксьор Кубрат Пулев застана очи в очи с репортерката Дженифър Равало, станала известна като Кралицата на голото суши. След мача си срещу Богдан Дину Кобрата целуна по устните американката, а от Спортната комисия на щата Калифорния веднага му спряха правата.

След изслушването на двете страни стана ясно, че българинът няма да може да се боксира на американска територия до септември 2019 г., трябва да плати 2500 долара глоба и да посещава курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера.