на живо

Нова уверена крачка на "Ювентус" към титлата в Серия "А" (ВИДЕО)

"Бианконерите" разгромиха "Дженоа" пред своите тифози

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" постигна изключително убедителен успех с 4:0 срещу "Дженоа" в среща от 33-я кръг на италианската Серия "А". Отборът на Масимилиано Алегри можеше да спечели и с още по-разгромен резултат, но на няколко пъти топката срещна гредата след удари на домакините. Те записаха 33-та поредна победа в домакински двубой от шампионата, 17 от тях през настоящия сезон. Това е и 60-ти юбилеен успех в 100 мача срещу "грифоните" в елитната дивизия на италианския футбол.

"Бяло-черните" откриха резултата още в 17-ата минута, когато централният защитник на гостите Есекиел Муньос си отбеляза автогол. Той засече топката в собствената врата, след като Гонсало Игуаин центрира, а Клаудио Маркизио я отклони във вратарското поле. Точно 73 секунди по-късно "Юве" нанесе втори удар, след като Пауло Дибала се разписа.

Аржентинският суперталант направи двойно подаване със Сами Кедира в наказателното поле на съперника и с насочен завършващ удар преодоля вратаря Еудженио Ламана. Дибала отбеляза своя 17-ти гол за сезона във всички турнири и седми в последните шест домакински двубоя на "бианконерите".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Малко преди почивката домакините стигнаха до още по-убедителна преднина. Марио Манджукич бе точен с брилянтен изстрел от неудобна позиция, секунди след като самият той бе дал начало на контраатака, отнемайки топката в близост до наказателното поле на своя тим. Хърватинът бе точен за шести път в шампионата.

След почивката "Ювентус" даде повече свобода на "Дженоа", най-вече при контрола над топката. Въпреки това домакините продължиха да бъдат далеч по-добрият тим на терена и в 64-ата минута поведоха с 4:0. В този случай голмайсторът бе далеч по-нестандартен - Леонардо Бонучи. Той е единственият централен защитник, който има поне 2 попадения на сметката си във всеки от последните четири сезона в Серия "А".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края Маркизио, Игуаин и Квадво Асамоа бяха близо до нови попадения, но след техни удари топката се отби в гредата.

"Ювентус" взе сладък реванш за поражението с 1:3 от "грифоните" в първия мач между двата тима за сезона, като в същото време не допусна гол в пети пореден двубой от всички турнири. "Бианконерите" не са инкасирали попадение вече 473 последователни минути.

"Дженоа" продължава слабото си представяне през настоящата кампания, губейки за пети път в последните си шест мача и за 12-ти път в 17 шампионатни гостувания. "Грифоните" заемат незавидна 16-та позиция с едва 6 точки преди първия в зоната на изпадащите - "Кротоне".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна "Ювентус" направи още една голяма и уверена крачка към шеста поредна титла. "Старата госпожа" вече е с актив от 83 точки на лидерската позиция, а вторият "Рома" изостава с 11, но има и мач по-малко. Дори и "вълците" да победят "Пескара", в оставащите пет кръга "Юве" може да си позволи дори да загуби два пъти и отново ще триумфира като шампион.