на живо

Нови скандали след Ювентус - Рома 3:2 /ВИДЕО/

Италианският парламент се занимава с мача

БГНЕС

Скандалният шампионатен мач между Ювентус и Рома, който в неделя завърши 3:2 за шампионите от Юве, продължанва да буни духовете в Италия.

Снимка: БГНЕС

Сега дори италианският парламент ще се занимава с мача и с обвиненията към съдията Роки, че е ощетил драстично състава на Рома.

След три дузпи, два червени картона и съмнителен заради засада победен гол, капитанът на "римските вълци" Франческо Тоти каза: " От години, винаги когато играе Ювентус стават такива неща".

Снимка: EPA

Заради скандалите се изказа парламентарният секретар на Демократическата партия Марко Миколи,който е в коалицията подкрепяща премиерът Матео Ренци. Миколи сподели, че ще сезира органите за борсов надзор „Consob” и ще иска да се започне разселдване. Явно под лупа ще се гледат отново поредицата отсъждания на съдията Роки.

Причина за всичко това е фактът, че и двата тима се котират с акции на борсата в Милано. В понеделник е имало драстични разлики в котировките на акциите на двата клуба. Тези на победителите са се изстреляри във висините, а тези на отбора, който загуби мача са се сринали жестоко. Естествено това е почва за мащабни борсови спекулации в следващите дни.

Изказването на депутатът Миколи по казуса звучи драстично. Той заяви:            "Отсъжданията на съдията Роки подкопават доверието към институциите в цялата страна.”