на живо

Официално: Дармиан е футболист на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Италианецът подписа договор за четири години

Италианският национал Матео Дармиан бе представен официално като футболист на Манчестър Юнайтед. 25-годишният защитник бе закупен от Торино, но трансферната сума не се съобщава. Предполага се, че "червените дяволи" са платили за услугите му близо 20 млн. евро. Договорът между двете страни е с продължителност от четири години.

Дармиан изигра 146 мача за Торино в "Серия А" от 2011 година насам, отбелязвайки пет гола. В своята визитка бранителят има 13 мача за националния отбор на Италия и бе част от състава за Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

"Да се присъединя към Манчестър Юнайтед е моя сбъдната мечта. Наслаждавах се на престоя си в Торино и искам да благодаря на клуба и феновете за всичко, което направиха за мен. Сигурен съм, че те разбират моето решение, защото бях потърсен от най-големия клуб в света и трябваше да приема.", заяви Дармиан при представянето си.

"Ентусиазиран съм, че ще работя с мениджър като Луис Ван Гаал, който е постигнал толкова много във футбола", добави италианецът.

Самият Ван Гаал също изрази удовлетворението си от привличането на Дармиан. "Матео е десен бек, но също така може да бъде използван и от лявата страна на защитата. Той е стабилен бранител, който умее да се включва в нападение. Това са способности, които са нужни за бързото темпо на футбола във Висшата лига. Матео е страхотно попълнение за отбора."

Дармиан е вторият нов футболист, който се присъединява към "червените дяволи" през това лято. Още в края на миналия сезон клубът закупи и атакуващия халф Мемфис Депай, а в близките дни като играч на Юнайтед ще бъде представен и Бастиан Швайнщайгер.