на живо

"Орлите" полетяха към Шампионската лига, но дадоха жертва (ВИДЕО)

"Лацио" увеличи шансовете си да завърши в топ 4 на Серия "А"

БГНЕС

"Лацио" спечели с 1:0 гостуването си на "Торино" и направи голяма крачка към завръщане в Шампионската лига. "Орлите" се изкачиха отново на третото място в класирането и вече имат преднина от 4 точки пред петия "Интер" 3 кръга преди края на шампионата в Серия "А".

Треньорът Симоне Индзаги обаче вероятно няма да може да използва в някои от оставащите мачове водещия реализатор в италианския елит Чиро Имобиле, който получи мускулна контузия в 13-ата минута и не успя да сдържи сълзите си. Според предварителната прогноза на медицинския щаб на "Лацио" нападателят ще бъде извън игра за период от 10-15 дни.

Снимка: БГНЕС

Римляните бяха по-активният отбор в последния мач от 35-ия кръг на Серия "А" и заслужено стигнаха до 12-ата си победа при гостуване през сезона. "Орлите" не успяха да материализират превъзходството си през първото полувреме, през което Луис Алберто пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение на Никола Н'Кулу срещу Сергей Милинкович-Савич. В 23-ата минута испанецът стреля слабо от бялата точка и вратарят Салваторе Сиригу улови топката.

Снимка: БГНЕС

Милинкович-Савич реализира единствения гол в мача в 56-ата минута, когато засече центриране от ъглов удар на Луис Алберто. Сърбинът вкара 11-ия си шампионатен гол, като последните му 3 попадения са били след удари с глава. Домакините почти не застрашиха вратата на Томас Стракоша до края, а влезлият на мястото на Имобиле Фелипе Кайседо пропусна да направи победата на "Лацио" още по-убедителна.