на живо

От "Болна съм" до радост на стадиона: Как уволниха британка заради мач на Англия?

Нина Фаруки "избягала" от работа, за да бъде на трибуните за полуфинала на "Трите лъва" срещу Дания

Футболната лудост тресе Европа от месец! Първенството на Стария континент беше толкова чакано и предизвика толкова радост! Особено при финалистите Англия и Италия. И някак си на фона на тези емоции, ежедневните задължения остават за заден план. Като например... да отидеш на работа. 

Поне така си мислеше 37-годишната Нина Фаруки преди да бъде уволнена, тъй като шефът ѝ я забеляза на трибуните на "Уембли" по време на полуфинала между Англия и Дания, спечелен от домакините с 2:1 в продълженията.

Нина била координатор на дигиталното съдържание на компания, която произвежда дървени мебели. В деня на мача се обадила на началника си, че не се чувства добре и предпочита да си остане вкъщи. 

Тя обаче не пропуснала да отиде на "Уембли" заедно с приятелка и да заеме местата зад една от вратите. Нина се появява не само на телевизионния екран, докато празнува след като англичаните се класираха за финал. Тя е главен герой и в една от публикациите в профила на известната британска водеща Стейси Дуули. 

"Във фирмата ми казаха, че са ме видели на мача. Признах си, бях честна. Не срещнах разбиране. Да, малко съм тъжна, все пак ме уволниха, но не съжалявам. Ако имам възможност, бих направила същото", заяви Нина пред "Дейли мейл".

Освен със социални мрежи, тя се занимава и с фотография и прави видеа за футболни отбори, така че се надява, че скоро ще си намери нова работа. 

По трибуните на "Уембли" за полуфинала трябваше да има 60 000 привърженици. Според присъстващи и организаторите, те са били повече. За това местните власти ще назначат повече стюарди за финала между Англия и Италия, който ще се играе на 11 юли.