на живо

Откриха изчезналия олимпийски шампион Грант Хакет

Родителите на плувеца съобщиха за изчезването, след като австралиецът беше арестуван

Getty Images

Трикратният олимпийски шампион Грант Хакет е намерен и е в добро физическо състояние, съобщава Би Би Си. За изчезването на 36-годишния австралиец сигнализира баща му - Невил. Той заяви, че бившият плувец не се чувства на себе си и има нужда от незабавна помощ. 

Хакет сам се е обадил на родителите си, за да съобщи, че е добре.

"Той говори с полицията. Криел се е, защото е доста засрамен от случилото се", обясни Невил.

В сряда (15 февруари) 10-кратният световен шампион беше арестуван, след като буйствал в дома на родителите си. По-късно той беше освободен без повдигнати обвинения, а часове след това спря да отговаря на телефонни обаждания. Преди да бъде обявен за изчезнал, Хакет за последно бил забелязан в хотел, а след това пропуснал срещата с адвоката си.

"Преди няколко часа говорихме по телефона, а когато го попитах къде е, просто ми затвори. Грант, обичаме те и искаме да се прибереш", направи обръщение в телевизионен ефир бащата на плувеца.

Грант е 10-кратен световен шампион, Освен това той има седем медала, от които три златни, от три участия на олимпийски игри - в Сидни, Атина и Пекин. 

Братът на плувеца - Крейг, разкри, че от известно време шампионът не е на себе си и дори е опасен. 

През август 2016 г. Хакет беше разпитват от митническите власти на летището в Мелбърн заради агресивно поведение към пътник в самолета, с който е пътувал.