на живо

Ожие може да остане в М-Sport и през 2018 г.

Уилсън: Има само два начина да си гарантираме пилота и за следващия сезон

Себастиан Ожие ще остане в M-Sport и през 2018 г., но само ако шефът на отбора Малкълм Уилсън си гарантира пак заводска подкрепа на "Форд".

Французинът спечели за синия овал ралитата в Монте Карло и Португалия и засега е лидер в световния шампионат, с аванс от 18 точки пред следващия го Тиери Нувил с "Хюндай".

"Вече мисля за догодина и не е тайна, че бих искал да продължа при добри условия. Не бих казал, че в момента те не са такива, но съм наясно, че в дългосрочен план M-Sport не разполагат с ресурса да се борят срещу заводски подкрепените отбори. В същото време аз искам стабилност и в крайна сметка ще съм доволен, ако "Форд" най-сетне се съгласи да ни подкрепи. Ако това стане – мисля, че ще остана. Това би бил моят вариант №1, но аз, естествено, започнах да работя и по други възможности. Не мога да чакам до октомври или ноември както миналата година", коментира Ожие пред Autosport.

От друга страна и Малкълм Уилсън бърза да си запази пилотския състав от 2017, особено след като съотборникът на Ожие От Танак спечели първата си WRC-победа в Сардиния миналия уикенд, а Елфин Еванс остана на 0,7 секунди от успеха в Аржентина.

Само че Уилсън едва ли ще успее да запази Ожие без сериозно спонсорско рамо.

"Не бива да допуснем грешки, целта ни е да запазим това, което имаме и през следващия сезон. Шансът да си гарантираме Себастиан и през следващия сезон може да се осъществи по два начина: ако си осигурим подкрепа чрез основен спонсор или ако "Форд" застане зад нас. Ако това не стане – едва ли ще си запазим Ожие", коментира Уилсън.