на живо

Перфектният отбор на свободните агенти

Димитър Бербатов сред най-добрите 11 без договори

Getty Images

На 30 юни договорите на забележително голям брой футболни звезди изтекоха и от днес те вече са свободни агенти.

В една своеобразна единайсеторка попадат носители на трофея в Шампионска лига, победители в най-силните първенства - тези на Испания и Англия, както и двама световни шампиони.

Ето перфектният отбор на свободните агенти:

Вратар - Виктор Валдес

Снимка: Getty Images

Виктор Валдес напусна Манчестър Юнайтед след като записа участие в само 2 мача на тима от пристигането си на „Олд Трафорд’ през октомври 2014 г.

На 34 години испанецът си остава едно от най-сериозните имена на вратарския пост. Той може да се похвали със 6 шампионски титли на Испания, 2-кратен носител е на Купата на Краля, 3 пъти е печелил Шампионска лига.

Освен това Валдес е световен и европейски шампион с тима на Испания.

Трансферът му в Юнайтед определено не бе добър ход, но оставането му в Манчестър е почти сигурно. Новият мениджър на „гражданите” Пеп Гуардиола е решен да привлече в Сити своя сънародник, който да бъде сериозна конкуренция на Джо Харт.

Десен бек - Грегори ван дер Вийл

Снимка: Getty Images

Бившият играч на ПСЖ записа само 17 мача във френската Лига 1 в шампионския сезон на парижани.

Роденият в Амстердам футболист до последно не успя да постигне разбирателство с вече бившия треньор на тима - Лоран Блан и реши да напусне ПСЖ.

Интерес към холандеца има от страна на турския Фенербахче и на италианския Рома.

Централен защитник - Роман Нойщетер

Снимка: Getty Images

Нойщетер получи руско гражданство малко преди началото на Евро 2016 и дори взе участие в мача срещу Англия от европейското първенство, завършил при резултат 1-1. Въпреки че на национално ниво приоритетите му се подредиха, то на клубно има какво да се желае.

28-годишният Нойщетер вече не е футболист на Шалке 04, но уменията му да играе добре както в сърцето на отбраната, така и в средата на терена, предполагат, че той скоро ще си намери нов отбор.

Централен защитник - Мартин Касарес

Снимка: Getty Images

Националът на Уругвай приключи престоя си в Ювентус, превръщайки се в един от 8-те играчи на тима, които са взели участие във всеки един от петте последователни шампионска сезона в италианската Серия „А”.

През последната кампания Касарес страдаше от няколко контузии, които значително ограничиха изявите му с фланелката на „Старата госпожа”.

Ляв бек - Хосе Енрике

Снимка: Getty Images

Роденият във Валенсия футболист не успя да впечатли специалистите с престоя си в английския гранд Ливърпул. Затова през май той получи официално разрешение да си търси нов клуб.

Към момента испанецът продължава да е без отбор, но не е изключено и да остане на острова. Все пак Енрике има 9 сезона в Премиър Лийг зад гърба си.

Халф - Андрия Живкович

Снимка: Getty Images

19-годишният сърбин е едно от най-интересните имена на футболния пазар в момента. През 2014 г. Живкович се превърна в най-младия капитан в историята на Партизан Белград, а феновете в западната ни съседка го оприличиха на „сръбския Меси”.

Най-сериозен интерес към халфа има от Бенфика.

Халф - Матийо Фламини

Снимка: Getty Images

Матийо Фламини напусна Арсенал заедно с Микел Артета и Томаш Росицки.

Появите му за „артилеристите” през изминалия сезон бяха епизодични. За решението му да напусне клуба допринесе и привличането на Гранит Джака.

Халф – Сандро Рамирес

Снимка: Getty Images

През изминалия сезон Сандро Рамирес записа 19 мача за Барселона във всички турнири. Въпреки че при каталунците Рамирес бе използван предимно по крилата, специалисти на иберийския полуостров са на мнение, че точната позиция за него е на върна на атаката.

Интересът към младежкия национал на Испания е голям, а името му се свърва с английските Тотнъм и Уест Хям.

Нападател - Фернандо Торес

Снимка: Getty Images

Испанецът официално прекрати взаимотношенията си с Милан и вече е свободен агент. Очаква се той да премине за постоянно в любимия си Атлетико (Мадрид), в който игра като преотстъпен през последните 18 месеца.

Според президента на мадридския клуб Енрике Сересо, контракът на Торес с клуба е в процес на доизясняване на малки детайли и ще бъде факт съвсем скоро.

Нападател - Димитър Бербатов

Снимка: Getty Images

След напускането на Манчестър Юнайтед, Димитър Бербатов смени клубната си принадлежност на няколко пъти. Бившият национал на България игра за Фулъм, Монако и ПАОК, а престоят му в гръцкия тим не завърши по най-добрия начин.

Въпреки малкото си изяви на терена за солунския тим, 35-годишният нападател показа доста класа при влизанията си в игра. Интерес към Бербатов има от Англия, Китай и Емирствата, а ние само можем да гадаем коя ще бъде следващата му футболна дестинация.

Нападател - Еманюел Адебайор

Снимка: Getty Images

През януари бившият играч на Арсенал и Тотнъм подписа 6-месечен договор с Кристъл Палас. За 12 мача той отбеляза само един гол, с което не успя да впечатли достатъчно треньора Алън Пардю.

32-годишният французин е в търсене на осмия си професионален клуб.