на живо

"Петлите" се изпокарали на Евро 2020

Скандалите между играчите започнали още на терена

Световният шампион Франция бе сред фаворитите на Евро 2020, но допусна шокиращо отпадане от Швейцария в осминафиналите. "Петлите" водеха с 3:1, съперникът изравни в края, добра се до продължения и продължи напред след дузпи. Оказва се, че скандалите в отбора на Дидие Дешан започнали още на терена в края на второто полувреме.

Според медиите в страната Адриен Рабио и Пол Погба си разменили обиди. Халфът на "Ювентус" разкритикувал своя съотборник за работата му в защита, а Погба отвърнал. Рафаел Варан пък се нахвърлил на Бенжамен Павар, който се оправдал с липсата на подкрепа от Погба в дефанзивен план. След това Погба потърсил сметка на десния бек за думите му.

Разногласия имало и между Погба и селекционера Дешан. Последният искал отборът да действа по-внимателно при 3:1, за да запази резултата. Погба обаче карал съотборниците си да атакуват.

Напрежение не липсвало и по трибуните - в сектора с роднини на футболистите. Майката на Рабио - Вероник, казала на бащата на Килиан Мбапе - Уилфрид, че трябва да превъзпита сина си. Тя нападнала и близките на Погба, който загуби топката в средата на терена при гола на съперника за 3:3, пратил мача в продължения.

Междувременно треньорът Дешан опита да успокои страстите в лагера на "петлите". Той отказа да хвърли вината за поражението върху Мбапе, въпреки че суперзвездата на "Пари Сен Жермен" изпусна решаващата дузпа. Дешан не критикува и Погба или защитата зад него.