на живо

Пореден фамозен гол в Серия "А" (ВИДЕО)

Девет от Торино победиха Палермо

Отборът на Торино победи Палермо с 2:1 на собствения си стадион в мач от шестия кръг на Серия "А". Мачът бе изпълнен с множество положения, а домакините завършиха срещата с девет човека.

През първото полувреме играта в атака и на двата тима страдаше от липса на идеи. Все пак домакините бяха малко по-активни на терена.

Гостите от Палермо, с Ивайло Чочев в титулярния състав, който игра цял мач, играха доста прибрано и предпазливо в атакуващ план и стигнаха само до една добра ситуация. Пет минути преди края на първата част Трайковски стреля силно от пряк свободен удар, но топката разтресе напречната греда на пазената от Падели врата.

Минута преди края на първото полувреме Молинаро се врязя опасно от ляво, за да центрира остро към Макси Лопес, който успя да засече топката и да преодолее вратаря Сорентино. Така домакините се оттеглиха на почивка с гол преднина.

Втората част на мача започна с шок за гостите. Две минути след подновяването на играта с фантастично воле Бенаси вкара втори гол за Торино и гостуващият състав изглеждаше обречен.

Все пак "белите" тръгнаха по-решително напред и в 61-ата минута Молинаро получи втори жълт и съответно червен картон, след което домакините останаха с човек по-малко на терена.

В 71-ата минута Гонсалес отбеляза гол за Палермо и масираният натиск на гостите се засили. Чочев имаше шанс в 85-ата минута след центриране, при което обаче не уцели добре топката.

В 89-ата минута за груб фаул беше изгонен и Джоел Оби. Така Торино доигра мача с 9 души. В добавеното време на мача Струна от състава на Палермо уцели гредата след изстрел с глава и така домакините спасиха своята минимална преднина в резултата и стигнаха до победата.  

Така Торино временно излезе на второто място с 13 точки, на две от лидера Интер. Палермо пък крета в средата на таблицата със седем точки от шест мача и е на 12-ата позиция.