на живо

Познати лица от Серия "А" стоят безработни

Куп знаменитости от близкото минало не могат да си намерят нови отбори

Getty Images

Със сигурност помните имена като Антонио Касано, Мирко Вучинич, Антонио Ночерино. Футболисти, които са играли за най-големите отбори в Италия. От лятото насам те са без отбори и се чудят накъде ще ги понесе съдбата.

Снимка: Getty Images

Антонио Касано сътвори истински цирк в италианския футбол през есента като първо подписа с новака "Верона", после се отказа от футбола. Пак се върна в тима, за да може после отново да се откаже. Касано, познат за феновете на "Рома", игра още за "Реал" Мадрид, "Интер", "Парма" и "Сампдория". Остава под въпрос дали неговото желание е окончателно да прекрати футболната си кариера или все пак отново ще бъде видян на терена... например за любимия "Бари". Касано не е единственият бивш представител на Серия "А", който тъне в "неизвестност".

Снимка: Getty Images

Абдулай Конко, който играеше за "Лацио" и "Аталанта", чакаше с трепет обаждане от тим от елита в Италия, но така и не го получи. Конко игра за "римските орли" от 2011 г. до 2016 г. и спечели Купата на Италия през 2013 г. Роденият във Франция защитник за последно бе в редиците на "Аталанта", но от лятото е свободен агент.

Снимка: Getty Images

Фабиано Сантакроче, който игра за "Наполи" и "Парма", откакто напусна "Юве Стабия" не може да намери нов отбор. Сантакроче бе считан за един от най-перспективните защитници в Италия и бе "брандиран" от президента на "Наполи" Аурелио де Лаурентис като следващия Алесандро Неста. Въпреки че е роден в Бразилия, записа 6 мача за младежия тим на "адзурите".

Снимка: Getty Images

Марко Амелия - вратарят с 6 мача за "Милан" в Шампионската лига. Италианецът пази на вратата на "росонерите" срещу "Барселона" през есента на 2013 г. и допусна единствено гол от Лионел Меси за 1:1. Изглежда обаче Амелия по-скоро ще се насочи към позицията треньор на вратарите или анализатор в италианските студия, отколкото да продължи да бъде под рамката на терена.

Снимка: Getty Images

Антонио Ночерино - един от свободните агенти с най-богата визитка. Отборите, за които е играл, са толкова много, че трудно ще се вместят на една страница. Той е обличал фланелките на "Ювентус", "Милан", "Дженоа", "Палермо", "Уест Хем", "Торино", "Парма", "Пиаченца", "Орландо Сити" и други. Човекът, който взе номер 8 в "Милан" след Дженаро Гатузо, в момента се чуди накъде да поеме. Халфът има сребърен медал от европейското първенство през 2012 г. Тогава Италия загуби от Испания с 0:4. Договорът му с "Орландо Сити" от МЛС изтече на 31 декември и футболисът обяви, че няма да го подновява.

Снимка: Getty Images

Габи Мудингай - примерът за лоши избори. Изградил кариера в "Торино", "Лацио" и "Болоня", реши през 2012-а да премине в "Интер". След малкото мачове за "черно-сините" дойде падението и трансферите в "Чезена", "Латина", "Пиза" и "Формиа".

Снимка: Getty Images

Мирко Вучинич - игралият редом до Валери Божинов се превърна в истински лидер в "Рома". За 5 години там спечели 2 пъти Купата на Италия и веднъж Суперкупата. Премина в "Ювентус" и сложи ръцете си върху титлата цели 3 пъти. Бе избиран 7 пъти за играч номер 1 на Черна Гора. Страшилице в наказателното поле и изкусен голмайстор. Мирко Вучинич премина през 2014 г. в "Ал Джазира". В момента играе голф и се оглежда за нов клуб.

Снимка: Getty Images

Роландо Бианки - нападателят, който разочарова "Манчестър Сити", но беше любимец на феновете на "Торино". След силните сезони в Серия "А" и мачовете за "Каляри" и "Реджина" дойде и трансфер при "гражданите". Бе конкурент на Мартин Петров в атаката на "Сити", но търпението към него бързо се изчерпа. В последните години се подвизаваше в "Про Верчели" и "Тернана".