на живо

Преди Ел Класико: В "Барселона" мълчат за Меси, Дембеле под въпрос

Първото от двете дербита за Купата на краля е в сряда (22 ч., пряко по bTV Action)

Проблеми за "Барселона" преди утрешното Ел Класико. Все още няма яснота дали Лионел Меси ще бъде на линия за мача. Аржентинецът се контузи при равенството 2:2 с "Валенсия" през уикенда.

Въпреки че доигра срещата, Меси видимо изпитваше дискомфорт. Оттогава няма новини относно травмата му. Според испанските медии той е получил медицинско разрешение да играе, но за това няма потвърждение.

Снимка: Getty Images

Усман Дембеле също не е готов на 100%. Французинът получи контузия в глезена при успеха над "Леганес" (3:1) преди 17 дни. Първоначалните прогнози бяха, че той ще се възстанови за 15, но завръщането му се отложи заради ангина. Вчера Дембеле все пак е подновил тренировки, но извън основната група.

Треньорът Ернесто Валверде може да го включи в състава за предстоящото Ел Класико, едва ли обаче ще го пусне в игра от първата минута.

Снимка: Getty Images

Интересното е, че Дембеле не е започвал като титуляр в нито едно от трите Ел Класико откакто пристигна на "Камп Ноу" през 2017 г. Пропусна първото, на 23 декември 2017 г., заради контузия. Второто - на 6 май 2018 г., изгледа от пейката. Дебютира на 28 октомври 2018 г., когато влезе в последните 16 минути и асистира на Артуро Видал за крайното 5:1 в полза на "Барселона".

Първия от двата полуфинални двубоя за Купата на краля между "Барселона" и "Реал" Мадрид можете да гледате утре от 22 ч. пряко по bTV Action. Студиото ни преди срещата започва в 21:30 ч.

Тагове:

@