на живо

Представиха красивия трофей за женския Евроволей (ВИДЕО)

Турнирът започва следващата седмица

Представиха красивия трофей за женския Евроволей (ВИДЕО)

В Пловдив представиха красивия трофей за женския Евроволей. Тежащата над 9 кг купа е от злато и дърво. Турнирът стартира следващата седмица, а първият мач на българките е на 18 август срещу Гърция.

"Битката за този трофей започва в зала "Колодрума" и приканваме всички пловдивчани да подкрепят отбора.", призоваха волейнационалките.

На посрещането на трофея присъстваха капитанът на тима Елица Василева и съотборничките ѝ Ева Янева и Гергана Димитрова.

"Смятам, че тази купа е много красива и би ни отивала", каза Янева.

Снимка: bvf.bg

"Знаем каква отговорност носим и мисля, че сме готови. Имаме и още една седмица да се подготвим. Мисля, че от 18-и ще ви носим само радост, надявам се.", допълни Василева.

"Тази година неофициално я кръстихме като годината на женския волейбол. Спряхме се на Пловдив заради два фактора – първият е "Марица" и успехите, които този клуб постигна през последните няколко години. Вторият е община Пловдив и усилията, които полага за развитието на нашия любим спорт. Призовавам привържениците да побързат да си закупят билети за предстоящото европейско първенство, защото за някои от мачовете вече няма свободни места в централните сектори в залата.", заяви президентът на родната федерация - Любомир Ганев.

Снимка: bvf.bg