на живо

Раева пред bTV: Показахме класа, сила и психическа устойчивост (ВИДЕО)

Никога не съм виждала толкова мотивиран отбор, каза президентът на БФХГ

Раева пред bTV: Показахме класа, сила и психическа устойчивост (ВИДЕО)

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели два медала на последната Световна купа за сезона. В Баку момичетата на Весела Димитрова завоюваха злато със смесеното съчетание на обръчи и бухалки и бронз в многобоя. 

"Много съм доволна. Изключително силна игра на българския ансамбъл, добро представяне на Катрин Тасева и Боряна Калейн. Златен и бронзов медал - с това се прибира българският национален отбор от последната Световна купа в Баку. Първо място в генералното класиране от четирите Световни купи за Катрин Тасева, четвърто място за Боряна Калейн и 12-о за Невяна Владинова. Първо място на обръчи и бухалки в генералното класиране на ансамбъла, второ място в многобоя. Изобщо няма как да не бъда доволна. Доволна съм най-вече от това, че българският ансамбъл показа една психическа устойчивост, много класа, много сила и печели симпатиите на специалисти и зрилите по целия свят. Поздравявам всички треньори и състезатели за отлично свършената работа през първия етап на първия сезон", каза президентът на БФХГ Илиана Раева в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

"След няколко дни ни предстои най-голямото състезание в България - държавното първенство, след което е европейското първенство в Баку. Ще имаме кратка почивка и след нея започва подготовката за най-важния старт, който е през месец септември, отново в Баку - световното първенство. Този старт е много важен за българската гимнастика, защото ние там трябва да направим всичко възможно, за да спечелим две квоти за олимпийските игри догодина в Токио.", добави тя.

"В петък ансамбълът изигра едно изключително силно съчетание на топки. Заложената трудност, която имаме, не отговаряше на това, което те получиха. В спортове, в които съдиите решават, често може да се случи нещо подобно, да има пристрастност или неточност. Няма да навлизам в детайли, но най-важното е, че в събота и неделя нашите момичета получаваха едни много добри оценки, съдийството беше на много високо ниво".

"В цялата си спортна кариера не съм виждала толкова силен, мотивиран и класен отбор, който толкова да иска да печели, както този. В световен мащаб, не само в българската художествена гимнастика". завърши Раева.