на живо

Разколебаният Неймар осигури успех на "Барселона" над "Манчестър Юнайтед" (ВИДЕО)

Мачът се игра пред 80 хил. зрители

БГНЕС

"Барселона" нанесе първа загуба на "Манчестър Юнайтед" в предсезонната подготовка, след като спечели с 1:0 срещата между двата тима от Интернешънъл чемпиънс къп. Малко над 80 хиляди зрители по трибуните на стадион "ФедЕкс фийлд" в Лендоувър, щата Мериленд, станаха свидетели на много интересен двубой, изпълнен с голови положения и атрактивни изпълнения. Победното попадение за "каталунците" отбеляза Неймар в 31-ата минута.

За разлика от първата контрола на "Барса" на американска земя, треньорът Ернесто Валверде заложи на звездното трио Меси-Суарес-Неймар още от първата минута. Сред титулярите на "червените дяволи" бяха Ромелу Лукаку, Маркъс Рашфорд, Пол Погба и Хенрик Мхитарян.

През първата част темпото на игра бе много високо. Двата тима се редуваха да създават опасни положения, а вратарите Йеспер Силесен и Давид де Хеа направиха страхотно шоу с няколко отлични спасявания. В 31-ата минута обаче Де Хеа бе безпомощен при завършващия удар на Неймар, който се възползва от грешка на Антонио Валенсия в наказателното поле и от близко разстояние вкара третия си гол в първите два мача на "Барселона" от Интернешънъл чемпиънс къп.

На почивката Валверде смени всички титуляри с изключение на Силесен. Сред игралите през втората част бяха Жерар Пике, Андрес Иниеста, Пако Алкасер и Арда Туран. Жозе Моуриньо пък направи пет смени в състава на "Манчестър Юнайтед" на почивката.

Головите ситуации през второто полувреме бяха далеч по-малко, а най-добрият шанс се откри пред Алкасер, чийто удар обаче бе спасен от заменилия Де Хеа - Серхио Ромеро. "Червените дяволи" натиснаха в последните минути, но изравнителен гол така и не бе отбелязан.

Английският тим бе изместен от първата позиция в класирането на американския турнир от Интернешънъл чемпиънс къп именно от "Барселона". Тимът на Валверде вече има актив от 6 точки, с една повече от "Юнайтед", който за разлика от "каталунците" вече приключи участието си в надпреварата.

А в своя последен трети двубой "Барса" ще срещне големия си съперник "Реал" Мадрид. Мачът ще се играе в Маями на 30 юли и ще бъде излъчен пряко по RING от 03:00 през нощта.