на живо

"Реал" Мадрид в пълна бойна готовност за Ел Класико

Първото от двете дербита за Купата на краля е в сряда (22 ч., пряко по bTV Action)

Getty Images

Докато в лагера на "Барселона" има доста въпросителни преди утрешното Ел Класико, "Реал" Мадрид е на другия полюс - в пълна бойна готовност. 

Треньорът на "лос меренгес" Сантяго Солари няма проблеми с контузени основни играчи, като ще може да разчита на намиращите се в отлична форма Карим Бензема и Винисиус Жуниор, както и на възстановения напълно Гарет Бейл. Уелсецът е един от тримата, които доскоро лекуваха контузии. Освен него в лазарета бяха Мариано Диас и Марко Асенсио, но вече и те тренират на пълни обороти.

Снимка: Getty Images

Бейл, Винисиус и Бензема започнаха като титуляри при победата с 3:0 над "Алавес" през уикенда, която бе пета поредна за "кралския клуб" във всички турнири.

Срещу "Барселона" обаче Солари едва ли ще пусне Бейл и Винисиус Жуниор заедно, тъй като действат в една и съща зона и ще развалят баланса на състава, отслабвайки го във фаза защита.

"Това никога няма да е проблем. Приятно е да имаш толкова много опции - Гарет, Винисиус, Марко Асенсио, Мариано, Бензема. Това е решение", коментира Солари.

Снимка: Getty Images

Сигурен за мястото си в стартовата единайсеторка може да е само Карим Бензема. Французинът е отбелязал 18 гола от началото на кампанията, 6 повече в сравнение с цялата предходна.

Първия от двата полуфинални двубоя за Купата на краля между "Барселона" и "Реал" Мадрид можете да гледате утре от 22 ч. пряко по bTV Action. Студиото ни преди срещата започва в 21:30 ч.

Тагове:

@