на живо

Рекордьорът Хамшик осигури на "Наполи" званието "зимен шампион" (ВИДЕО)

Словакът отбеляза победен гол при гостуването на "Кротоне"

БГНЕС

Отборът на "Наполи" получи званието "зимен шампион" на Серия "А", след като спечели с 1:0 гостуването си на "Кротоне" от 19-я кръг и е недостижим на върха в класирането. "Адзурите" преполовиха шампионата с актив от 15 победи, 3 равенства, една единствена загуба (0:1 от "Ювентус") и 48 точки. Това е вторият най-голям актив за 19 кръга в първенството от сезон 2008/09 насам, като през 2013/14 "Ювентус" имаше 52 точки преди решителната втора част на калчото.

А тифозите на "Наполи" могат да мечтаят още по-смело за триумф с титлата, имайки предвид това, че през последните 23 сезона само 5 отбора, които са били "зимни шампиони", не са стигали до скудето.

На стадио "Ецио Шида" гостите доминираха през по-голямата част от срещата, а в началните минути превъзходството им бе най-ярко изразено. Напълно логично, още в 17-ата те взеха предина чрез Марек Хамшик. Словакът, чието подобряване рекорда на Диего Марадона за отбелязани голове за "сините" бе отбелязано със специални нашивки на фланелките, завърши страхотна атака с отличен удар по тревата. Капитанът вече има 117 гола за гранда от Неапол, като бе точен в трети пореден шампионатен мач за първи път от близо две години насам.

"Наполи" имаше достатъчно шансове да увеличи преднината си до края на срещата, но вратарят Алекс Кордас направи великолепни спасявания при удари на Амаду Диавара, Хосе Кайехон и Лоренцо Инсиние, който в средата на втората част уцели и напречната греда.

Снимка: БГНЕС

"Кротоне" имаше своите възможности през второто полувреме. Адриан Стоян стреля на сантиметри покрай гредата, а опасни изпълнения на Марчело Трота и Джовани Крочата бяха отразени от Пепе Рейна.

Александър Тонев бе включен в групата на "акулите" за двубоя, но остана на резервната скамейка до последния съдийски сигнал.

"Наполи" вече е в серия от 4 поредни победи във всички турнири, надявайки се на грешка от шампиона "Ювентус" при гостуването на "Каляри" в събота вечер. Двубоят ще бъде излъчен пряко по RING от 21:45. При победа "бианконерите" могат отново да съкратят изоставането си от лидера на една точка.

"Кротоне" загуби за шести път в последните седем кръга и остава на 18-о място в зоната на изпадащите с едва 15 точки.