на живо

Родриго класира "Валенсия" на полуфинал след епична драма на "Местая"

"Прилепите" отстраниха "Хетафе" след 2 гола след 90-ата минута

Getty Images

"Валенсия" е на полуфинал за Купата на Краля на Испания. Отборът на Марселино сътвори драматичен обрат срещу "Хетафе", който бе спечелил първата среща с 1-0 и започна по блестящ начин реванша на "Местая".

Още в първата минута грешка на вратаря Жауме Доменек и на двама защитници на "Валенсия" позволи на Хорхе Молина да вкара за 0-1. Това значеше, че "прилепите" трябва да отбележат 3 гола, за да продължат, а през първото полувреме просто не се виждаше как ще се случи това.

С изключение на един опасен удар на Родриго Морено след четвърт час игра домакините не създадоха почти нищо опасно. След почивката обаче те вдигнаха оборотите и стигнаха до попадение на Санти Мина. То обаче бе отменено след консултация с ВАР-системата, заради засада.

Снимка: Getty Images

В 61-а минута все пак "Валенсия" изравни. Бърза атака отляво и асистенция на Денис Черишев към Родриго Морено, който направи 1-1.

Срещата се изнерви и в 74-а минута Джене от "Хетафе" остави своите с един по-малко заради червен картон. Домакините натиснаха, но повечко наблягаха на центриранията, което улесняваше отбора от мадридското предградие. 

Заради честите накъсвания на играта съдията даде 7 минути продължение и във втората от тях Родриго вкара за 2-1 след асистенция на Санти Мина.

Снимка: Getty Images

Оставаха 5 минути игра и домакините налитаха бясно към вратата на "Хетафе", когато Хорхе Молина от гостите се измъкна с топка в крака и стигна до наказателното поле. Той стреля оттам, но вместо топката да влезе във вратата, тя се отби в гърба на негов съотборник. Моментално, с два паса "Валенсия" стигна до полето на противника, където Гамейро подаде на Родриго, който направо взриви "Местая" с третия си гол секунди преди края.

След 3-2 общ резултат "Валенсия" е на полуфинал за Купата на Краля.