на живо

"Рома" бие за самочувствие преди реванша с "Ливърпул" (ВИДЕО)

"Вълците" с убедителна победа в Серия "А"

"Рома" бие за самочувствие преди реванша с "Ливърпул" (ВИДЕО)

"Рома" постигна комфортен успех с 4:1 над "Киево" в първи мач от 35-я кръг на италианската Серия "А". "Джалоросите" може би дори надскочиха очакванията на своите тифози, тъй като мнозина считаха, че те ще спестят сили преди реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Ливърпул" идната сряда (2 май). "Вълците" обаче дори за миг не оставиха съмнения кой е по-добрият тим на "Олимпико", дори и след като в средата на втората част останаха с човек по-малко. Гостите от Верона разочароваха и продължават да са пряко застрашени от възможността да загубят елитния си статут.

Наставникът на "Рома" Еузебио Ди Франческо бе извадил от титулярния състав контузения Строотман, както и Костас Манолас, Диего Пероти и Ченгиз Юндер. Вместо тях на терена се появиха Бруно Перес, Лоренцо Пелегрини, Патрик Шик и Стефан Ел Шарауи.

Само 9 минути бяха нужни на домакините, за да вземат аванс. В своя мач номер 200 за клуба във всички турнири Раджа Наинголан спечели топката на фланга и асистира на Патрик Шик, който се разписа за трети път през сезона. Второто попадение за "вълците" падна в 40-ата минута. Един Джеко взе дейно участие в изграждането на атаката, за да може и накрая да се разпише, засичайки с великолепно воле центриране на Александър Коларов.

И след почивката "Рома" контролираше срещата, но двубоят бе на път да претърпи изненадващ обрат около 60-ата минута. Наглед обикновена атака на Киево завърши с подаване към Роберто Инглезе в наказателното поле, а той бе задържан прекалено явно от Жуан. Главният съдия Калварезе отсъди дузпа, но също така показа директен червен картон на бразилския защитник. Дори и след преразглеждане на ситуацията с ВАР, решението бе потвърдено. Инглезе застана зад топката, но ударът му бе спасен по брилянтен начин от Алисон. Стражът на "вълците" отрази втора дузпа за сезона в шампионата.

И вместо "Киево" да има шанс да стигне до частичен обрат, в 65-ата минута "Рома" вкара трети гол. Негов автор бе Ел Шарауи, който направи великолепен пробив от собствената половина до наказателното поле и преодоля Сорентино с хубав завършващ удар. Фараона е вторият най-резултатен играч на "джалоросите" през сезона с 9 попадения. А лидер сред голмайсторите на тима, разбира се, е Джеко, който в 67-ата минута нанесе нов удар на съперника. Босненският нападател се разписа за 23-ти път през кампанията във всички турнири с прекрасен фалцов удар от 20-ина метра. Джеко вкара два гола в един двубой за пети път през сезона.

Почетното попадение за гостите бе дело на Инглезе в 88-ата минута. "Летящите магаренца" загубиха за 11-и път в последните си 17 мача и остават само на две точки пред първия в зоната на изпадащите СПАЛ.

"Рома" записа трети пореден успех в калчото и продължава без грешка в битката за място в зона Шампионска лига. "Вълците" имат 70 точки и няма как да загубят третата позиция след този кръг. "Джалоросите" вече имат пет поредни домакински победи срещу съперника от "Верона", който не е печелил мач между двата тима от декември, 2012 година.