на живо

Рома и Наполи в здрава битка за второто място в Серия "А" (ВИДЕО)

Гледайте Дженоа - Рома от 20:00 часа и Наполи - Аталанта от 22:00 часа по RING

Getty Images

Сезонът в Серия „А” е към края си. Остават само три кръга, а интрига в Калчото има за второто място и в борбата за оцеляване.

Днес телевизия RING ще излъчи мачовете на отборите, спорещи за званието „вицешампион” на Италия, и съответно за място в групите на Шампионска лига.

В първия от тях, от 20:00 часа, Рома гостува на Дженоа на „Луиджи Ферарис”. 

Домакините вече са си осигурили оставане в Калчото. „Грифоните” са на 10-то място в класирането с актив от 43 точки. Миналата седмица Дженоа загуби от Болоня с 0:2 в мач без значение и за двата тима.

Рома обаче има за какво да играе. В предишния кръг „джалоросите” записаха минимален успех срещу прекия си конкурент за втората позиция – Наполи. Така римляните събраха 71 точки, две по-малко от неаполитанците. В директните мачове столичани имат предимство, което означава, че една грешка на Наполи може да коства на „партенопейте” второто място.

За тази цел Рома се нуждае от задължителна победа срещу Дженоа довечера. „Вълците” надвиха „грифоните ” с 2:0 в 17-ия кръг на настоящата кампания. Последният успех на генуезци срещу Рома дойде през сезон 2013/14, когато гол на Йоанис Фетфацидис  повали тима от Вечния град.

Тази вечер домакините ще бъдат без титулярния си вратар Матия Перин, който е аут до края на сезона. Наставникът на Дженоа Джан Пиеро Гасперини най-вероятно ще смени любимото си 3-4-3 с 3-5-2, тъй като няма да може да разчита на опитния Горан Пандев в нападение.

В лагера на гостите също не липсват проблеми. „Вълците” пристигнаха в Генуа без контузените Миралем Пянич и Алесандро Флоренци. Старши треньорът на Рома Лучано Спалети най-вероятно отново ще заложи на 4-2-3-1, но този път Един Джеко ще бъде на върха на атаката, а Диего Пероти – в халфовата линия. В стартовия състав на „джалоросите” пък ще се завърне Кевин Стротман.

В другата среща, от 22:00 часа, Наполи просреща Аталанта на своя „Сан Паоло”.

Неаполитанците нямат загуба у дома през този сезон – 14 победи и 3 равенства, но и хикс довечера може да развали сметките им.

Аталанта ще играе в Серия „А” и следващия сезон. В 35-ия кръг бергамаските победиха Киево с 1:0 и запазиха мястото си в елита математически. Тогава единственото попадение в мача вкара Марко Бориело. Бившият играч на Дженоа, Милан и Рома има на сметката си 4 гола в последните 3 шампионатни срещи.

Наполи и Аталанта се сблъскваха през декември. В онази вечер два гола на Гонсало Игуаин донесоха трите точки на неаполитанците.

Довечера наставникът на домакините Маурицио Сари едва ли ще изневери на стила си. „Адзурите” отново ще излязат във формация 4-3-3.

Очаква се Лоренцо Инсиние да заеме мястото на Дрийс Мертенс . „Партенопейте” нямат проблеми с контузени и наказани футболисти.

На другия полюс е Аталанта. Еди Рея ще бъде без Маурсио Пиния, Карлос Кармона и Гулиелмо Стендардо, които са в лазарета. Алехандро Гомес и Габриел Палета пък ще пропуснат двубоя заради натрупани жълти картони.