на живо

"Рома" - "Милан" в директен спор за второто място в Италия

Дербито ще бъде излъчено пряко по RING от 22:00 ч.

Getty Images

"Рома" посреща "Милан" в директен сблъсък за второто място в Серия А. Двубоят на "Стадио Олимпико" е последен от 16-я кръг на италианското първенство и ще бъде излъчен пряко по RING от 22:00 ч.

В момента двата тима делят втората позиция в класирането, като изостават на 7 точки от лидера "Ювентус".

"Росонерите" имат четири победи в последните 5 мача и се надяват да продължат успешната си серия. Сусо и Джанлука Лападула се намират в прекрасна форма и вече отбелязаха по няколко важни попадения за водения от Винченцо Монтела тим. Бившият играч на "Пескара" има три гола в последните си два мача за "Милан".

18-годишният Мануел Локатели по всяка вероятност ще започне в средата на терена заедно с Джакомо Бонавентура и Марио Пашалич, а мача заради наказание пропуска Юрай Куцка.

Снимка: Getty Images

Домакините от "Рома" са считани за фаворит от големите букмейкърски къщи. Миналата седмица "вълците" спечелиха с 2:0 градското дерби с "Лацио".

Големите отсъстващи от състава на Лучано Спалети са Мохамед Салах, Леандро Паредес и Алесандро Флоренци, но пък Стефан Ел Шаарауи се завърна в игра в срещата от Лига Европа срещу румънския "Астра". Също така наказанието на Кевин Строотман беше отменено и холандецът ще бъде на линия за сблъсъка тази вечер. 

Босненският национал Един Джеко ще се опита да поведе еднолично в голмайсторската листа в Италия. До момента той има 12 гола от началото на сезона.

Снимка: Getty Images

"Росонерите" спечелиха само едно от последните си 12 гостувания на "вълците" - 3:2 през октомври 2011 г. В останалите мачове "Милан" на шест пъти стигна до равенството.

Вероятни състави:

"Рома": Шчесни; Рюдигер, Манолас, Фасио, Емерсон; Де Роси, Строотман; Пероти, Наинголан, Ел Шаарауи; Джеко
Старши треньор: Л. Спалети

"Милан": Донарума; Абате, Палета, Романьоли, Де Шилио; Пашалич, Локатели, Бонавентура; Сусо, Лападула, Нианг
Старши треньор: В. Монтела