на живо

"Рома" надви "Пескара" в голово шоу на "Олимпико"

Един Джеко се отличи с два гола за домакините

Getty Images

"Рома" победи "Пескара" с 3:2 в голов спектакъл от 14-ия кръг на Серия "А" на стадион "Олимпико" в Рим.

"Римските вълци" поведоха в резултата още в 7-мата минута след гол на босненското острие Един Джеко, който беше най-съобразителен след корнер.

Снимка: Getty Images
Само след три минути голмайсторът на Серия "А" дотук през сезона беше точен отново след хубав пас на Диего Пероти. Секунди преди края на първото полувреме Джеко пропусна шанс с глава да оформи своя хеттрик в мача.
Снимка: Getty Images
"Пескара" се върна в двубоя четвърт час след началото на второто полувреме. Ледиан Мемушай бе оставен да стреля необеспокояван от защитниците на "Рома" и албанецът не сбърка. 

Снимка: Getty Images

В 71-вата минута Диего Пероти подкрепи доброто си представяне, допълвайки двете си асистенции дотук с гол от дузпа за 3:1.

Интригата беше върната от нападателя на "Пескара" Джанлука Капрари само три минути по-късно, който отбеляза за 3:2, но силите на "делфините" така и не стигнаха за повече. 

"Рома" вече е на второто място в Серия "А" с актив от 29 точки на 4 зад шампиона "Ювентус". "Пескара" пък заема 18-ото място със 7 точки и въпреки впечатляващото си представяне днес вече е в серия от шест поредни загуби.