на живо

"Рома" не допусна нов кошмар срещу "Сасуоло" (ВИДЕО)

"Вълците" постигнаха победа в първия мач след отпадането си от Лига Европа

БГНЕС

"Рома" направи пълен обрат и победи "Сасуоло" с 3:1 в последен мач от 29-я кръг на италианската Серия "А". "Вълците" не позволиха на съперника си за четвърти пореден сезон да избегне загуба при визитата си на "Олимпико", макар "черно-зелените" да взеха преднина още в първите минути. Това е трети пореден успех за "Рома" срещу "Сасуоло", а в досегашните осем срещи помежду им в елита на италианския футбол "джалоросите" не са допуснали нито едно поражение.

Треньорът на домакините Лучано Спалети остави извън титулярния състав голмайстора Един Джеко и капитана Даниеле Де Роси, а техните съотборници започнаха двубоя с колеблива игра в отбрана. Тя позволи на гостите от Реджо Емилия да поведат още в 9-ата минута. Точен бе Грегоар Дефрел, който отбеляза 13-ото си попадение за сезона. Асистенцията бе дело на звездата на "Сасуоло" - Доменико Берарди, който направи страхотен пробив по левия фланг.

Снимка: БГНЕС

Гостите също имаха проблеми при отразяване нападенията на съперника и логично получиха гол само 7 минути, след като бяха повели. С третото си попадение за кампанията Леандо Паредес изравни. Аржентинският халф се разписа с великолепен диагонален удар по тревата от далечно разстояние.

Малко по-късно Емерсон изпрати топката в напречната греда със силен удар. Гостите също имаха добри шансове, но изстрели на юношата на "Рома" - Матео Политано, и Грегоар Дефрел, бяха отразени от Войчех Шченсни.

В добавеното време на първата част "вълците" все пак обърнаха нещата в своя полза, след като Мохамед Салах бе най-съобразителен в наказателното поле и от няколко сантиметра изпрати топката във вратата. Секунда преди това Консили бе отразил изстрел на Стефан Ел Шарауи. Салах вкара за 10-ти път в шампионатен мач за сезона и общо за 12-ти във всички турнири. Египтянинът вече има 4 гола в 5 двубоя срещу "Сасуоло".

Снимка: БГНЕС

През второто полувреме "Рома" установи контрол върху срещата, а в 68-ата минута стигна и до решително и скъпоценно трето попадение. Негов автор бе Един Джеко, който се бе появил в игра само 8 минути по-рано. Босненският нападател вече има 31 попадения във всички турнири и за трети път през сезона отбеляза, след като бе пуснат в игра като резерва.

Победата над "неровердите" е трета поредна за "Рома" във всички турнири и 13-та в 14 домакински двубоя от калчото. Тимът на Лучано Спалети си върна втората позиция в класирането, на която за няколко часа бе "Наполи". "Рома" е с актив от 65 точки - с две повече от "неаполитанците" и с осем по-малко от лидера "Ювентус".

"Сасуоло" е без победа в Серия "А" в последните 4 кръга и остава на 15-та позиция, далеч от зоната на изпадащите.