на живо

"Рома" не впечатли, но надигра "Специя" на "Олимпико"

Петко Христов остана неизползвана резерва за гостите

След две последователни шампионатни поражения, "Рома" постигна ценен успех с 2:0 над гостуващия "Специя" в последен мач от 17-ия кръг на Серия "А". Българският централен защитник Петко Христов започна срещата на резервната скамейка на "орлетата", но така и не се появи на терена. В негово отсъствие съотборниците му допуснаха загуба в шесто поредно гостуване и продължават да страдат в дъното на класирането.

За "джалоросите" на Жозе Моуриньо бе важно да спечелят трите точки дори и без бляскава игра, за да не изостанат още повече от челната четворка.

Без контузения си капитан Лоренцо Пелегрини, Ел Шаарауи и Дзаниоло, и наказания Джанлука Манчини, "Рома" започна великолепно и си осигури преднина още в 6-ата минута. Центриране от ъглов удар бе отклонено от Тами Ейбрахам, а след това сънародникът му Крис Смолинг също с глава насочи топката във вратата. За първи път от сезон 2004/05 насам един англичанин асистира на друг за попадение в италианския елит.

Още до почивката "Специя" пропусна добри възможности да изравни, а малко след нея получи второ попадение във вратата си. Случи се след нов корнер, изпълнен от Жордан Верету, като подаването му бе засечено с глава от друг централен защитник - Роджер Ибаниес. Той отбеляза четвъртия си гол за сезона във всички турнири.

Гостите не се възползваха от още качествени положения до края и този път останаха дори без попадение срещу "Рома", след като вкараха и в трите мача от съперничеството през миналия сезон. "Вълците" спечелиха едва за втори път в последните си пет шампионатни домакинства, реабилитирайки се поне отчасти пред тифозите за пораженията от "Болоня" и "Интер" в предишните два кръга.

Тимът на Моуриньо събра 28 т. и се изкачи на шестото място, изпреварвайки по голова разлика "Ювентус". Петият "Фиорентина" е с две точки повече, а четвъртият "Наполи" е на осем пред "джалоросите". Оставайки без успех в пет последователни двубоя на ниво Серия "А", "Специя" се задържа на 16-ото място с 12 точки - две повече от първия в зоната на изпадащите тим на "Дженоа".

За "Рома" предстои гостуване на "Аталанта" идната събота, а като част от програмата на 18-я кръг "Специя" ще приеме "Емполи" в неделя.

Тагове: