на живо

Рома пак се спъна, Скудетото все повече се отдалечава (ВИДЕО)

"Вълците" с шесто равенство в последните си седем мача в Серия "А"

Getty Images/Guliver Photos

Основният конкурент на Ювентус за титлата Рома допусна нова загуба на точки в Серия "А", завършвайки наравно 1:1 при гостуването си на Верона. Разликата между "вълците" и "бианконерите" е 9 точки след изиграването на двубоите им от 24-ия кръг.

Отборът на Руди Гарсия игра силно през първото полувреме, в средата на което поведе с хубав гол от далечно разстояние на Франческо Тоти. Това бе гол номер 240 за капитана на Рома в италианския елит.

Домакините, които се борят за оцеляването си в Серия "А", изравниха изненадващо в 38-ата минута. След ъглов удар Бошко Янкович стреля с глава, топката рикошира в крака на Сейду Кейта и излъга вратаря Морган Де Санктис. Секунди преди края на първата част Адем Ляич уцели напречната греда след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

След почивката Рома продължи да контролира по-дълго време топката, но не успяваше да създаде чисти голови ситуации. Най-интересният момент през второто полувреме бе пред вратата на Де Санктис в 52-ата минута. Резервата Василис Торосидис изчисти от голлинията изстрел на Емил Халфредсон. Футболистите на Гарсия регистрираха рекорд за сезона за най-голям процент притежание на топката в мач от Серия "А": 76.7%.

В крайна сметка Рома записа шесто равенство в последните си 7 шампионатни мача и първото място се превръща в мираж. В следващия кръг "вълците" приемат Ювентус на "Олимпико" в сблъсък, който може да гледате пряко по bTV Action на 2-и март от 21:45 часа.

Серия "А", 24-и кръг:

Верона - Рома 1:1
Милан - Чезена 2:0
Лацио - Палермо 2:1
Емполи - Киево 3:0