на живо

"Рома" сгреши в битката за върха, "Аталанта" направи геройски обрат (ВИДЕО)

"Вълците" допуснаха трета загуба в калчото

"Рома" сгреши в битката за върха, "Аталанта" направи геройски обрат (ВИДЕО)

"Рома" направи грешна стъпка в борбата за титлата в италианската Серия "А". Столичният гранд загуби с 1:2 тежкото гостуване на "Аталанта" в Бергамо, въпреки че на почивката имаше преднина в резултата. Домакините изиграха фантастично второ полувреме и макар и с доза късмет, заслужено постигнаха седма победа в последните си осем мача. Отборът на Джан Пиеро Гасперини продължава да изумява с резултатите си, след като по-рано през кампанията спечели у дома срещу други два гранда - "Интер" и "Наполи".

През първото полувреме домакините бяха колебливи в изявите си и "Рома" имаше инициативата. Сериозни пропуски за "джалоросите" направи Мохамед Салах. Египтянинът на два пъти излезе на добри позиции, но не можа да преодолее вратаря Етрит Бериша. Все пак в 40-ата минута "вълците" взеха преднина, след като Диего Пероти отбеляза от дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на централния защитник Рафаел Толой в наказателното поле.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След почивката ситуацията на терена се промени коренно. Футболистите на "Аталанта" показаха много повече хъс и желание и постепенно натиснаха съперника в неговата половина. Без да стигат до чисти положения, в 62-ата минута "бергамаските" изравниха. След остро центриране на Кеси и последвал щастлив рикошет, защитникът Матия Калдара отбелязя третото си попадение за сезона.

Голът даде допълнителна увереност на домакините, чиито атаки ставаха още по-опасни. Действията на "Рома" в защита бяха напълно хаотични, а в допълнение гостите губеха почти всяка битка за топката в центъра на игрището. Това даде възможност на "Аталанта" да осъществи траен натиск, който даде резултат в последните няколко секунди на редовното време.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тогава резервата в състава на гостите Леандро Паредес бе надхитрен от Алехандро Гомес в наказателното поле. Халфът на "Рома" извърши глупаво нарушение и главният съдия Джанлука Роки отсъди нов наказателен удар. Зад топката застана Франк Кеси, който отбеляза петия си гол в калчото. Националът на Кот д'Ивоар осигури изумителен пети пореден успех за "Аталанта" в шампионата.

"Черно-сините" са спечелили 22 от 24 възможни точки в последните осем кръга и продължават да се борят за челните места в класирането. С успеха над "Рома" те се изравниха на третото място с Милан и Лацио, които също имат по 25 точки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна римският гранд допусна първа загуба във всички турнири от 25 септември и общо трета от началото на първенството. "Джалоросите" не победиха "Аталанта" в четвърти пореден двубой от 2014 година насам, а грешката ги остави на 7 точки зад лидера "Ювентус".