на живо

"Рома" спря негативната серия с дебютен гол след едва 43 секунди (ВИДЕО)

"Вълците" играха над 40 минути с човек по-малко срещу "Верона"

Getty Images

Ченгиз Юндер отбеляза дебютен гол с екипа на "Рома" и осигури минимален, но много ценен успех с 1:0 при гостуването на "Верона" от 23-я кръг на Серия "А".

20-годишният турски атакуващ халф имаше нужда от едва 43 секунди след началото на двубоя, за да изпрати топката във вратата с мощен удар от около 16-17 метра. Това е най-бързото попадение за "джалоросите" в шампионатна среща от януари, 2012 година, когато легендата Франческо Тоти се разписа в началото на сблъсъка с "Чезена".

На стадио "Марк Антонио Бентегоди" Юндер изигра своя 16-и мач за "Рома" през сезона и трети пореден, като част от титулярния състав, отплащайки се на Еузебио Ди Франческо за гласуваното доверие. В стартовите 11 на "вълците" бе и Един Джеко, чийто трансфер в "Челси" пропадна. Срещата пропуснаха контузените Де Роси и Шик. А от състава на домакините липсваха Алесио Черчи и взетият под наем именно от "Рома" Даниеле Верде, които лекуват травми, както и Мойс Кийн, отбелязал два гола за шокиращия успех на "жълто-сините" с 4:1 над "Фиорентина" преди седмица.

Снимка: Getty Images

"Верона" обаче не игра на същото ниво и през целия двубой рядко правеше опасни атаки, дори и след като получи числено предимство в 51-ата минута. Тогава халфът на гостите Лоренцо Пелегрини бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Ридер Матос.

Макар и с човек по-малко, "джалоросите" продължиха да владеят топката и да атакуват по-често. Те имаха достатъчно великолепни шансове, за да увеличат преднината си, но вратарят Николас Андраде спаси два удара на Джеко от чисти позиции, а успя да реагира добре и в други ситуации.

Все пак "Рома" си тръгна с трите точки и не допусна за първи път от 2005 година насам да влезе в серия от 7 последователни двубоя без успех в калчото. "Вълците" записаха и дубъл над "Верона", след като спечелиха с 3:0 на "Олимпико" в началото на сезона.

"Жълто-сините" нямат успех над столичани вече в 17 поредни срещи помежду им от 1996 година насам. Ди Франческо и футболистите му се възползваха от поредната грешка на "Интер" (1:1 с "Кротоне") и съкратиха изоставането си на само 1 точка от "нерадзурите", които са четвърти в класирането. "Верона" загуби за пети път в последните шест двубоя, оставайки на 19-о място - на 4 точки от спасителната 17-а позиция.