на живо

"Рома" спря негативната серия с убедителна победа в Сицилия (ВИДЕО)

Един Джеко отбеляза 30-я си гол за сезона във всички турнири

БГНЕС

"Рома" прекъсна серията си от три поредни загуби във всички турнири, след като спечели с 3:0 гостуването на "Палермо" в среща от 28-я кръг на Серия "А". Тимът на Лучано Спалети стигна до успеха срещу 18-я в класирането без особени затруднения и продължава да има аванс пред "Наполи" в битката за втората позиция. "Вълците" постигнаха дубъл от две победи срещу "Палермо" за втори пореден сезон, след като по-рано през настоящия надиграха "розово-черните" с 4:1 в Рим.

Ивайло Чочев бе титуляр за "домакините" в седми пореден двубой от калчото, а Спалети направи шест промени в стартовите 11 на "Рома". Сред получилите почивка бяха Даниеле Де Роси, Кевин Строотман и голмайсторът Един Джеко. Именно неговият заместник - Стефан Ел Шарауи, откри резултата още в 22-ата минута. Той получи великолепно подаване от Клемен Грение, който дебютира като титуляр с екипа на "джалоросите" в шампионатна среща.

Снимка: БГНЕС

До края на първото полувреме гостите контролираха темпото и не дадоха шансове на съперника. След почивката "Палермо" опита да затрудни "вълците" с повече агресия при единоборствата и скорост в разиграването на топката. И макар "Рома" да показа някои колебания в отбрана, сериозни опасности пред вратата на Войчех Шченсни липсваха.

В 64-ата минута Джеко замени Грение и само 12 по-късно подсигури победата. Босненският нападател бе намерен отлично от Раджа Наинголан и след брилянтни поемане и завършващ удар вкара 30-я си гол за сезона във всички турнири. Той е едва четвъртият футболист от големите пет европейски шампионата с подобно постижение през настоящата кампанията, след Лео Меси, Единсон Кавани и Роберт Левандовски. С 20 попадения в калчото обаче Джеко все още изостава от лидера при голмайсторите в първенството - Андреа Белоти (22).

Снимка: БГНЕС

Последното попадение на стадио "Ренцо Барбера" бе дело на Бруно Перес, който в добавеното време вкара едва за втори път през сезона. С асистенция се отличи Строотман, който заедно с Де Роси също се появи в игра като резерва.

Спирайки една лоша серия, "джалоросите" от друга страна увеличиха положителна такава при своите гостувания в Серия "А" - три поредни успеха. Играчите на Спалети отбелязаха поне 2 гола за пети път в последните си седем мача и не допуснаха попадение за първи път от 16 февруари, когато надиграха "Виляреал" с 4:0. "Рома" вече има актив от 62 точки на второто място. Третият "Наполи" е с 60, а лидерът "Ювентус" има 70.

"Палермо" вече няма победа в пет поредни кръга, губейки за 11-ти път в 14 домакинства от началото на сезона. "Розово-черните" са най-слабият домакин в шампионата с едва 5 спечелени точки пред собствена публика. Тимът на Ивайло Чочев, който бе най-активният футболист на домакините през второто полувреме, продължава да е в зоната на изпадащите, на 7 точки от спасителната 17-та позиция.