на живо

Рома удържа Наполи, Шчесни отново герой (ВИДЕО)

Нулево равенство на "Сан Паоло“

Getty Images

Наполи и Рома завършиха наравно 0:0 в среща от 16-ия кръг на Серия "А“.

Домакините бяха по-активни и доминираха, особено през втората част, но не успяха да отбележат. Гостите пък трябва да са доволни от спечелената точка, тъй като играха изключително безидейно. За над 90 минути футбол Рома така и не отправи точен удар към вратата, пазена от Хосе Рейна.

Снимка: Getty Images

На "Сан Паоло“ двата тима изиграха равностойно първо полувреме, оставяйки всичко по-интересно за вторите 45 минути.

След почивката Наполи пое инициативата. Възпитаниците на Маурицио Сари атакуваха, а Рома се бранеше. 

Първата по-сериозна голова възможност за домакините се откри в 60-ата минута. Гонсало Игуаин пусна извеждащ пас към Марек Хамшик, Алесандро Флоренци не успя да го пресече, и словашкият национал се озова сам срещу стража Войчех Шчесни. Полузащитникът на Наполи стреля по земя, но ударът му премина на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата на Рома.

Снимка: Getty Images

Малко по-късно Лоренцо Инсиние изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, но не успя да порази целта. В 77-ата минута отбраната на Рома отново се справи в трудна ситуация. Гонсало Игуаин можеше да открие резултата, но гръцкият защитник на римляните Костас Манолас се отличи с решаваща намеса.

Стигна се до края на срещата, когато Рома организира една от малкото си опасни атаки. Двама играчи на "вълците“ обаче си попречиха в противниковото наказателно поле.

Секунди по-късно полузащитникът на Рома Даниеле Де Роси изпрати топката в мрежата зад Пепе Рейна с глава след центриране на Антонио Рюдигер. Съдията Никола Рицоли отмени попадението, тъй като при центрирането топката бе напуснала очертанията на терена във въздуха. Повторенията показаха, че решението на рефера е правилно.

В оставащото време до края на мача Наполи на два пъти можеше да грабне трите точки. Първо Марек Хамшик стреля опасно, но Войчех Шчесни спаси, а в добавеното време резервата Омар Ел Кадури пропусна да се превърне в герой за "партенопейте“. Той не успя да уцели вратата при добавка от непосредствена близост.

Снимка: Getty Images

Така Рома удържа равенството и записа втора поредна суха мрежа. През седмицата вицешампионът на Италия направи нулево реми и с БАТЕ Борисов в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Наполи продължава да бъде непобеден на своя "Сан Паоло“. Неаполитанците запазват 3-тото си място в класирането, но вече изостават на 4 точки от лидера Интер. Рома пък е на 7 зад "нерадзурите“. Столичани вече са 5-и. С точка повече е Ювентус, който победи Фиорентина с 3:1 в последния мач от кръга.

Вижте най-интересното от двубоя Наполи - Рома:


Napoli 0-0 AS Roma Full and Highlights 13.12... by tony-hoksa